неділя, 20 липня 2014 16:48

Україна не гарантує безпеку іноземним фахівцям в зоні падіння Боїнга - Гройсман

Україна не гарантує безпеку іноземним фахівцям в зоні падіння Боїнга - Гройсман

Українська влада не може дати гарантії безпеки іноземним експертам, які виявлять бажання працювати на місці падіння уламків збитого малазійського Боїнга.

Про це заявив віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимир Гройсман на брифінгу в неділю в Києві.

Він сказав, що стосовно технічних фахівців з різних країн, які готові брати участь у розслідуванні причин авіакатастрофи, влада України не заперечують, щоб вони включилися в цю роботу.

"Мається на увазі виїзд на територію, де є уламки літака, але гарантій безпеки на території, яка контролюється бойовиками, ми офіційно надати не можемо", - пояснив він.

Гройсман зазначив, що рішення про відправку експертів до місця краху має прийматися кожною країною.

"Це буде їх власне рішення, власний ризик і ми готові доставити їх до місця", - додав віце-прем'єр повідомивши, що президент України Петро Порошенко надав літак, яким іноземні фахівці будуть доставлені до найближчого місця, яке є безпечним, а потім до блокпоста, від якого експерти можуть рухатися до місця аварії самостійно.

Також віце-прем'єр-міністр України дав зрозуміти, що українська сторона очікує від Росії надання гарантій безпеки для іноземних експертів, які прямуватимуть до місця падіння уламків авіалайнера.

"Є офіційна контактна група: до неї входить екс-президент України Леонід Кучма. В рамках цієї групи відбуваються певні консультації і я постійно перебуваю на зв'язку з послом ОБСЄ. Але я думаю, що це питання не тільки тристоронньої контактної групи. Це питання усього світу - змусити Російську Федерацію надати гарантії безпеки швидко, зробити все для того, щоб розслідування пройшло публічно, відкрито ", - висловив думку Гройсман.

Зараз ви читаєте новину «Україна не гарантує безпеку іноземним фахівцям в зоні падіння Боїнга - Гройсман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути