четвер, 26 березня 2015 16:23

Україна готова хоч сьогодні відвести танки від лінії розмежування - Порошенко

Україна готова хоч сьогодні відвести танки від лінії розмежування - Порошенко
Фото: antikor.com.ua

Президент Петро Порошенко заявляє про готовність України відвести танки від лінії розмежування, щоб уникнути обстрілу з танків.

Про це він сказав на прес-конференції в Харкові, передають "Українські новини".

"Ми готові сьогодні ... відвести танки. Але Росія повинна забезпечити режим припинення вогню на контрольованій бойовиками території", - сказав Порошенко.

Він також підкреслив, що повинні бути звільнені всі заручники, а сторони повинні забезпечити ефективну діяльність спільної моніторингової групи і спостережних постів, які складаються з представників моніторингової групи, із обов'язковою участю представників Організації з безпеки і співробітництва в Європі в точках, де відбуваються найбільш інтенсивні обстріли.

Нагадаємо, 12 лютого у Мінську контактною групою були підписані угоди, згідно з якими сторони домовилися про припинення вогню, відведення військ, обмін полоненими. Відведення важкого озброєння повинно було розпочатися не пізніше другого дня після припинення вогню і завершитися протягом 14 днів. Однак представники місії ОБСЄ досі фіксують переміщення важкої техніки терористів поблизу лінії зіткнення.

Зараз ви читаєте новину «Україна готова хоч сьогодні відвести танки від лінії розмежування - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути