неділя, 01 лютого 2015 04:54

Активістам не вдалося повалити пам'ятник Леніну у Запоріжжі

Активістам не вдалося повалити пам'ятник Леніну у Запоріжжі

Запорізькі активісти, головним чином з громадської організації "Сила Нації", не змогли здійснити повалення пам'ятника Леніну, як про це анонсували.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, близько 16 години в суботу біля пам'ятника Леніну в Запоріжжі почали збиратися як прихильники, так і противники знесення пам'ятника.

На цей час монумент вже був огороджений металевим парканом з оголошенням про проведення реконструкції площі, а також стояла міліція – всього близько ста правоохоронців.

Ініціатори знесення пам'ятника прийшли на акцію з прапорами і намагались пройти ближче до монумента, однак кордон міліції, який розділяв обидва "табори" мітингувальників, цьому завадив. Протестувальники перегукувались репліками на адресу одне одного, але порушень правопорядку не було.

Пізніше колона противників Леніна рушила до будівлі обладміністрації, щоб озвучити свою вимогу до влади знести пам'ятник "комуністичному вождю", а решта мітингувальників розійшлися.

У громадській організації "Сила Нації" повідомили про намір зустрітися з міською владою найближчого вівторка для обговорення долі пам'ятника.

Зараз ви читаєте новину «Активістам не вдалося повалити пам'ятник Леніну у Запоріжжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути