четвер, 17 жовтня 2013 15:26

У Вінниці в людей забирають стадіон, щоб звести на ньому висотку

17 жовтня жителі вулиці Стахурського мікрорайону Вишенька Вінниці вийшли на протест проти будівництва багатоповерхівки на стадіоні. Люди перекрили рух вантажівок, щоб перешкодити будівельникам обгородити спортивний майданчик.

"Ми зібрали збори вчора ввечері, вийшло чоловік із триста з навколишніх будинків. Зібрали підписи та написали скаргу до міської прокуратури. Як можна забудувати єдине місце відпочинку для дітей та дорослих? Крім того, тут поряд дві школи, учні тут займаються фізкультурою. Ось з іншого боку - дитячий садок для дітей з обмеженим розвитком, переважно - це дітки з ДЦП. Вони вже обділені, а в них ще й забирають стадіон", - розповідає мешканка мікрорайону Юлія Кравчук, 72 роки.

Про те, що сьогодні мають розпочати будівельні роботи - людей не попередили. О 8.30 ранку мешканці із вікон своїх квартир побачили, що до стадіону під'їхали міліціонери. Тому знову вийшли на пікет. Тоді до стадіону приїхали представники місцевої влади та забудовник.

"Я побачила, що стоїть міліція, чоловік 15. Почала дзвонити до всіх сусідів. Люди почали виходити, зібралося нас до сотні, бо саме той час, що вдома тільки пенсіонери, або ж мами з дітьми. Ми перекрили проїзд машинам із робочими. Начальник департаменту будівництва та архітектури міської ради Максим Мартинюк, ще був Андрій Мислінський з міськради та забудовник Володимир Гігіенішвілі. Пояснили, що громадські слухання провели, тому забудова законна. Сказали, що побудуємо, так і буде. Нас на громадські слухання ніхто не запрошував", - пояснює Людмила Задачіна, 51 рік. В руках тримає теку із підписами мешканців прилеглих до стадіону будинків. Перехожі самі зупиняються, та просять записати і їх до списку.

Коли пікетувальники сказали, що викликали журналістів - міська влада, забудовник та міліціонери одразу роз'їхалися.

Мешканці налаштовані категорично - будівництва не буде. Готові самі зібрати кошти, щоб відреставрувати стадіон та зберегти його для дітей. Крім прокуратури, звертаються до депутатів усіх рівнів. Найбільше бояться, що будівельники загородять стадіон вночі і почнуть роботи. В суботу, 19 жовтня, знову планують зібрати збори. Запросили міського голову Володимира Гройсмана, але сумніваються, що він прийде.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці в людей забирають стадіон, щоб звести на ньому висотку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути