середа, 06 лютого 2013 15:52

У Туреччині вбили Ровшана Лянкаранського - заклятого ворога Діда Хасана - ЗМІ

У Туреччині вбили Ровшана Лянкаранського - заклятого ворога Діда Хасана - ЗМІ
Ровшан Джанієв. Фото: www.primecrime.ru

У пресі з'явилася інформація про вбивство у Туреччині впливового кримінального авторитета Ровшана Джанієва, якого останнім часом вважали головним ворогом загиблого від кулі кілера "короля російської мафії" Діда Хасана. Проте близькі Ровшана Джанієва стверджують, що він живий і з ним все в порядку.

Про замах, нібито скоєний чотири дні тому у Стамбулі, повідомляє джерело в спецслужбах Росії. За його даними, Ровшана не врятувала навіть численна охорона.

Використовуючи автоматичну зброю, кілери розстріляли як самого мафіозо, так і його охоронців. А згідно з повідомленням, разом з Ровшаном вбито кримінального авторитета Ахмеда Євлоєва на прізвисько Сутулий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство Діда Хасана: назвали можливого замовника

За словами джерела, 5 лютого кримінальний авторитет помер в одній з клінік Стамбула. Зараз представники російських спецслужб готують запити у правоохоронні органи Туреччини для офіційного підтвердження цієї інформації.

Проте в оточенні Ровшана Джанієва уже спростували інформацію про замах на нього. Його брат сказав, що Ровшан живий і в даний час знаходиться в Дубаї.

"Я кожен день говорю з ним по телефону, і в останній раз ми говорили сьогодні. Я не знаю, хто поширює таку інформацію (про його смерть) і кому це вигідно. Це брехня", - сказав брат кримінального авторитета.

Втім, ймовірні замовники вбивства азербайджанського злодія в законі Ровшана Джанієва на прізвисько Ровшан Ленкоранський вже відомі. Вже в перші дні після вбивства у Москві злодія в законі Аслана Усояна на прізвисько Дід Хасан поповзли чутки, що його наближені звинуватили в цьому саме Ровшана і винесли йому "смертний вирок".

Також називалися імена передбачуваних організаторів замаху на Хасана - Руфата Насібова на прізвисько Руфо Гянджанський, який очолював "силовий блок" у клані Ровшана, і якогось кримінального авторитета на прізвисько Джама.

Днями з'явилася інформація про те, що Руфо Гянджанський нібито убитий у столичному районі Відрадному, а його тіло вивезено кілерами у багажнику автомобіля у невідомому напрямку. Ні підтвердити, ні спростувати ці дані поки не вдається. Але ніяке вбивство, нібито вчинене 28 січня у Відрадному, російські правоохоронні органи не розслідують.

"Одні наші джерела говорять зі стовідсотковою впевненістю, що Руфо убитий, інші ж (з числа азербайджанських "законників") категорично цю інформацію спростовують", - повідомило джерело у спецслужбах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнес Діда Хасана був зав'язаний на постачанні зброї курдам - ЗМІ

Не виключено, що азербайджанські гангстери спеціально приховують інформацію про винищення своїх босів, щоб не сіяти паніку серед своїх.

У будь-якому випадку "полювання" на членів клану Ровшана Джанієва вже почалася. Достеменно відомо, що в ніч на 21 січня в Сухумі було розстріляно з автомата 31-річного злодія в законі Астамура Гулію на прізвисько Астік Сухумський. Він був у числі тих, кого в грудні "коронував" в ОАЕ Ровшан Ленкоранський. Смерть Астіка підтвердила прес-служба прокуратури Абхазії.

Надії кримінального авторитета Ровшана Джанієва "відсидітися" в ОАЕ після вбивства Діда Хасана не справдилися. Причому і на батьківщині, в Азербайджані, його вплив серйозно похитнувся.

Хоча родичі Ровшана і займають посади у місцевих правоохоронних органах, але велика група азербайджанських силовиків недолюблює Ленкоранського. У січні вони навіть почали готувати операцію по затриманню Ровшана, через що він спішно виїхав в ОАЕ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Москви розстріляли легенду злочинного світу Діда Хасана

Однак і туди незабаром надійшло повідомлення з МВС РФ, в якому детально розповідалося, хто такий Ровшан Джанієв, а також містилася інформація про проведену ним у грудні 2012 року в ОАЕ сходку гангстерів. Влада цієї країни перевірила інформацію, а після її підтвердження порекомендували Ровшану найближчим часом покинути Емірати.

При цьому їхати азербайджанському злодію в законі особливо нікуди. У будь-якій європейській країні він стане легкою здобиччю для людей з клану Діда Хасана. Можливо, саме це і сталося в Туреччині.

"Ровшан (один з найбагатших злодіїв у законі) був потрібен більшості впливових "кримінальних генералів" як людина, яка фінансує витратну війну з Дідом Хасаном, - розповіло джерело у правоохоронних органах. - Усояна тепер немає, грошові ресурси Ленкоранського значно зменшилися. Він більше не потрібен".

Зараз ви читаєте новину «У Туреччині вбили Ровшана Лянкаранського - заклятого ворога Діда Хасана - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути