понеділок, 03 вересня 2012 12:15

У Туреччині під час зіткнення з курдами загинули 30 людей

У Туреччині під час зіткнення з курдами загинули 30 людей
Всі бойовики були ліквідовані в ході спецоперації. Фото: lt90.org

В результаті зіткнень військових і курдських бойовиків на південному заході Туреччини в провінції Ширнак загинули 30 осіб, з них 21 особа - повстанці, які були вбиті військовими, повідомляє Reuters.

Після відповідного нападу бойовиків було вбито дев'ять і поранено вісім співробітників сил правопорядку. За даними Haberler, повстанці з Курдської робочої партії (КРП) атакували співробітників правопорядку в чотирьох різних місцях увечері 2 вересня. Протягом трьох годин в районі зіткнень не було електрики. Бої проходили в районі, який межує з Сирією та Іраком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійня в Туреччині: курдські бойовики атакували будівлю жандармерії

За даними Reuters, всі бойовики були ліквідовані в ході спецоперації, проведеної армією і поліцією країни у відповідь на вбивство п'ятьох солдатів турецької армією бойовиками два тижні тому.

Раніше в п'ятницю, 31 серпня, прем'єр-міністр країни Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що курдської проблеми в Туреччині більше не існує, оскільки вона була подолана владою.

За майже три десятиліття протистояння влади і забороненої в Туреччині Курдської робочої партії загинули більше 40 тисяч людей. Бойовики домагаються створення власної незалежної держави на території розселення курдів на південному заході Туреччини. Угрупування вважається терористичним в Туреччині, США та країнах Євросоюзу. Турецька влада стверджує, що повстанці отримують підтримку з боку сирійського президента Башара Асада і курдського населення Сирії.

Зараз ви читаєте новину «У Туреччині під час зіткнення з курдами загинули 30 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути