понеділок, 02 березня 2015 15:16

У Троїцькому бойовики розбили з "Градів" православну церкву
8

Фото: moskal.in.ua

Внаслідок постійних обстрілів із боку російсько-терористичних військ у селі Троїцьке, що неподалік Дебальцевого, була розбита церква ХІХ століття.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Луганської ОДА.

"З початку лютого Троїцьке нещадно обстрілювали з "Градів" та артилерії, тут купа розбитих житлових будинків, є загиблі серед мирних мешканців.

Крім того, бойовики розбили кам'яну православну церкву, збудовану ще в 1840-му році. Навколо церкви купа вирв від обстрілів, а деякі снаряди влучили прямо в будівлю, пробили дах і вибухнули всередині. Вівтар повністю розбитий, ікони посічені осколками, священні книги валяються на землі…

Це один із найбільших православних храмів Луганщини, який пережив дві війни – громадянську та другу світову війну, а також радянську владу. Храм не змогли знищити ні німецькі загарбники, ні комуністи-безбожники, його зруйнували тепер ті, хто називає себе поборниками "православного міра"", — розповідає губернатор області Геннадій Москаль.

Зараз ви читаєте новину «У Троїцькому бойовики розбили з "Градів" православну церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути