понеділок, 18 лютого 2013 19:39

У Танзанії хлопчикові-альбіносу дорогою до школи невідомі відрізали руку

У Танзанії хлопчикові-альбіносу дорогою до школи невідомі відрізали руку
Фото: ru.tsn.ua

В африканській країні Танзанія троє чоловіків по-звірячому скалічили дитину з білою шкірою, відрізавши їй руку. Зазвичай такі злочини скоюють через релігійні забобони, бо вважається, що частини тіла альбіносів приносять удачу і мають магічні якості.

Напад на першокласника Мвігулу Магессу скоєно минулої суботи, 16 лютого, на південному заході країни, передає глава місцевої адміністрації Аполінарі Мачету.

Коли школяр-альбінос у супроводі друзів повертався додому після навчання, на нього напали троє чоловіків. Зловмисники відрізали дитині руку і зникли. На даний момент потерпілий перебуває в лікарні.

За попередньою версією, злочинці діяли з корисливих мотивів, адже частини тіла альбіносів охоче купують чаклуни, використовуючи їх для приготування зілля й талісманів.

У Танзанії проживає приблизно 150 тисяч альбіносів. Багато з них переселилися до великого міста Дар-ес-Салама. Серед городян вони почуваються в більшій безпеці, ніж серед селян з їхніми релігійними забобонами. В останні роки в Африці не припиняються напади на альбіносів з метою їхнього вбивства або відрізання окремих частин тіла. Також "мисливці на альбіносів" розкривають могили померлих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Папуа-Новій Гвінеї заарештували 29 канібалів, які їли сирі мізки своїх жертв

Деякі сім'ї, в яких народилися альбіноси, прагнуть зовсім покинути Африканський континент. Наприклад, у вересні 2011 року Міністерство внутрішніх справ Ізраїлю ухвалило екстраординарне рішення надати притулок Мухаммеду і Матінжді Кайта з Кот д'Івуару, в сім'ї яких народилася дівчинка-альбінос. Це було зроблено задля того, щоб врятувати дитині життя.

Додамо, що розправа над Магессою стала вже другим таким випадком, що стався на південному заході Танзанії в останні дні. 11 лютого, опівночі банда злочинців відрубала мачете ліву руку 39-річній Марії Чамбаненґе із села Міангалуа в районі Сумбаванга, повідомив офіцер поліції в області Руква Пітер Нґуса. Злочинці увірвалися до будинку потерпілої, де вона в той час спала разом з чотирма дітьми, поки її 43-річний чоловік Габріель Йохана перебував у помешканні своєї старшої дружини на сусідній вулиці.

Щоб ніхто не зміг прийти на допомогу потерпілій, зловмисники перед нападом заблокували за допомогою мотузок двері в сусідніх будинках. Скалічену жінку без викраденої злочинцями руки і з чотирма ранами на голові знайшов Йохана, що повернувся в будинок. Жінку терміново госпіталізували, і, хоча вона втратила багато крові, лікарям вдалося зберегти їй життя.

А чотири роки тому в області Руква сталася серія схожих злочинів - тоді нападники на альбіносів насильно стригли їх і викрадали волосся. Два роки тому зникла дитина-альбінос на ім'я Джума. Пізніше її знекровлений труп, порізаний бритвами, був знайдений у заростях поблизу села Калема, недалеко від знаменитого озера Танганьїка. А три роки тому житель Танзанії сам продав свою дружину-альбіноса бізнесменам з сусідньої Демократичної Республіки Конго, що заплатили йому 4,5 мільйона танзанійських шилінгів (близько 22 300 гривень).

Раніше повідомлялося, що уряди кількох африканських республік стурбовані долею негрів-альбіносів. Тільки за останній рік у Танзанії через місцеві повір'я було вбито 26 осіб, від народження позбавлених пігментації, переважно жінок і дітей.

Зараз ви читаєте новину «У Танзанії хлопчикові-альбіносу дорогою до школи невідомі відрізали руку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути