пʼятниця, 14 грудня 2012 11:49

У селі під Києвом люди замерзають від холоду

У селі під Києвом люди замерзають від холоду
Фото: obozrevatel.com

У селі Білогородка Києво-Святошинського району Київщини четвертий день немає світла. Районні електромережі вимкнули від постачання ті трансформаторні підстанції, які люди купували власним коштом і які стоять на балансі сільської ради.

"У мене в будинку температура у вівторок була 17 градусів, у середу опустилась до 12, сьогодні — менше дев'яти. А у мене двоє дітей, вони просто замерзають. Всі сидять під ковдрами, гріємось над газовою плитою, боїмось засинати, щоб не подушитись, - каже Олексій з вулиці Ягідна. - У мене є два котли — і газовий, і твердопаливний. Але вони стоять, бо гарячу воду по трубах ганяє електронасос, а він знеструмлений. То це зараз на вулиці мінус 4. А на вихідні передають до 15 градусів. Це все. І нікому нічого не треба".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Негайна евакуація у Чорнобилі. Через негоду аварійно згасло світло у зоні

Село Білогородка — за 10 км від столичної Кільцевої дороги, за 2 км від міжнародної траси Київ—Чоп. Тут понад 10 тис. жителів, є дві школи, кілька стадіонів, церков, дитсадок, лікарня, торгово-розважальний комплекс, будівельні супермаркети, станції технічного обслуговування, меблеві, будівельні підприємства. До Києва кожні 10 хв. їздять маршрутки.

Село поділене на мікрорайони: Даллас, Ширма, Плодино, Місто атомщиків, Кут, Сади, Соніячний-1, Сонячний-2. Деякі мікрорайони — старі, деякі — новобудови.

Трансформаторні підстанції у старих мікрорайонах належать районним електромережам. Їх не знеструмлюють спеціально. Хіба що електрика зникає внаслідок аварій, які швидко лагодять аварійні бригади РЕМу. У нових же мікрорайонах струм цільово вимкнули в ніч на 11 грудня. Відтоді електрика жодного разу не з'являлась. У районних електромережах і Київобленерго від села відхрещуються: "Всі питання до сільської ради. У нас є багато своїх підстанції, які треба обслуговувати".

Зараз ви читаєте новину «У селі під Києвом люди замерзають від холоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути