пʼятниця, 30 грудня 2011 08:09

У Росії горів атомний підводний човен, 9 людей госпіталізовані

У Росії горів атомний підводний човен, 9 людей госпіталізовані

Двоє співробітників МНС Росії і семеро військовослужбовців госпіталізовані з отруєнням в результаті пожежі на атомному підводному човні "Єкатеринбург" в Мурманській області.

Про це повідомляє в п'ятницю "Інтерфакс" з посиланням на джерело в російських правоохоронних органах.

Раніше неофіційне джерело в МНС повідомило про дев'ять постраждалих пожежників. За його словами на місці НП було сильне задимлення, і рятувальники постраждали від диму. Разом з тим, він зазначив, що в даний час усі дев'ять постраждалих відпущені додому після надання необхідної медичної допомоги. Офіційно ж МНС заявляло про відсутність постраждалих.

Джерело в правоохоронних органах зазначило, що загрози вибуху і радіаційного зараження немає. Аварійно-рятувальні роботи тривають. За його даними, займання сталося під час виконання планового ремонту АПЧ "Єкатеринбург" в спецплавдоці N50 ВАТ "82-й судноремонтний завод", розташованого в селищі Росляково міста Североморська Мурманської області. Площа пожежі склала 150 кв.м, вогонь був локалізований лише через 9 годин і 20 хвилин.

Раніше офіційний представник Міноборони РФ полковник Ігор Конашенков повідомив, що комісія з представників головного штабу Військово-морського флоту вилетіла в Мурманську область для з'ясування причин пожежі.

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактом займання атомного підводного човна "Єкатеринбург" за статтею "пошкодження військового майна з необережності".

Як повідомлялося, на думку експертів, усунення пошкоджень, отриманих стратегічним атомним підводним човном "Єкатеринбург" при пожежі в доці судноремонтного заводу в Мурманської області, може зайняти до півроку.

Нагадаємо, велика пожежа сталася на підводному човні "Єкатеринбург" у четвер вдень у населеному пункті Росляково. За даними Міноборони РФ, під час вогневих робіт зайнялися дерев'яні будівельні ліси, змонтовані навколо човна. Полум'я перекинулося на легкий зовнішній корпус.

Зараз ви читаєте новину «У Росії горів атомний підводний човен, 9 людей госпіталізовані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути