неділя, 24 липня 2016 15:22

У Путіна був мотив для вбивства Павла Шеремета - російський опозиціонер

У Путіна був мотив для вбивства Павла Шеремета - російський опозиціонер
Фото: www.aif.ru

Один з лідерів російської опозиції Ілля Яшин вважає, що причетність російських спецслужб до вбивства Павла Шеремета має стати ключовою версією під час розслідування.

Про це він розповів білоруському сайту "Белсат".

"Я не слідчий, у мене немає всієї повноти інформації, але мені здається, що ключова версія, яку необхідно перевіряти, на якій необхідно зосередитися, це версія причетності кремлівських спецслужб. Безсумнівно, у Кремля був мотив і у Путіна був мотив дестабілізації ситуації в Україні, нанесення удару по репутації української влади, до яких Кремль раніше дуже ворожий", - сказав російський політичний діяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко назвав ключову версію вбивства Павла Шеремета

На його думку, вбивство Павла Шеремета - це своєрідне послання російським політичним емігрантам, які перебралися до Києва і вважають, що знаходяться в безпеці.

Він згадав, що його з Павлом Шереметом познайомив Борис Нємцов.

"Борис свого часу зіграв дуже важливу роль, щоб витягнути Павла з білоруської тюрми. Нємцов тоді працював в уряді, пішов до Єльцина і переконав Бориса Миколайовича зателефонувати Лукашенку і домогтися того, щоб Шеремета відпустили. Його випустили, він приїхав в Росію і з того часу Нємцов і Шеремет дуже близько дружили", - згадав Яшин.

Нагадаємо, білорус Павло Шеремет загинув в Києві вранці 20 липня липня в результаті детонації вибухівки, яку невідомі підклали в його машину. 23 липня його поховали на Північному кладовищі за Мінськом поруч з батьком.

Зараз ви читаєте новину «У Путіна був мотив для вбивства Павла Шеремета - російський опозиціонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути