пʼятниця, 19 липня 2013 01:30

У Москві затримали більше 100 учасників акції на підтримку Навального

У Москві затримали більше 100 учасників акції на підтримку Навального
Фото: lenta.ru

В ході акції протесту, яка пройшла у четвер, 18 липня, в центрі Москви, затримали щонайменше 113 осіб. Про це повідомляє "ОВД-Інфо".

Частина затриманих була пізніше відпущена, інших доставили в ОВД Тверське, Пресня, Китай-Місто і Міщанське. Якийсь час до них відмовлялися пускати адвокатів. Серед затриманих є неповнолітні.

За даними "ОВД-Інфо", щодо частини затриманих оформляються протоколи за статтею 20.2 КоАП ("Порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування").

Офіційних даних по затриманням поки не надходило.

За останньою інформацією, протестувальники, які залишилися, розійшлися по провулках. У твіттері "Команди Навального" закликають збиратися в районі Китай-Міста, Нової площі та пам'ятника Героям Плевни.

Несанкціонована акція, присвячена винесенню вироку Олексію Навальному, повинна була пройти на Манежній площі. Її, однак, перекрили (разом з Червоною площею і Олександрівським садом), і починаючи з 18:00 люди почали збиратися на прилеглих вулицях - Тверській, Охотному ряду, біля будівлі Держдуми і біля готелю "Національ".

Вранці 18 липня в Кірові було оголошено вирок Олексію Навальному і Петру Офіцерову. Їх визнали винними в розкраданні продукції "Кировлеса" і засудили Навального до п'яти років, Офіцерова - до чотирьох років позбавлення волі. Вони були заарештовані в залі суду.

Зараз ви читаєте новину «У Москві затримали більше 100 учасників акції на підтримку Навального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути