четвер, 27 жовтня 2011 13:06

У Мережі з'явилося відео з похорону Каддафі

У Мережі з'явилося відео з похорону Каддафі

Арабське телебачення показало відеозапис, зроблений нібито під час похорону колишнього лівійського лідера Муаммара Каддафі, його сина Мутассіма і колишнього міністра оборони Абу-Бакра.

На відео можна побачити три труни, людей, які стоять навколо та моляться (з них щонайменше одна жінка, а також кілька озброєних солдатів). Також на одному з кадрів крупним планом показані обличчя загиблих. Один з них справді схожий на Каддафі. Запис був поширений еміратським телеканалом Alaan TV.

Офіційного підтвердження того, що це дійсно похорон Каддафі, немає. Наразі, як і раніше, є тільки інформація про те, що полковника поховано в лівійській пустелі, а місце його поховання тримається в таємниці.

Нагадаємо, Муаммар Каддафі загинув 20 жовтня при спробі втекти із Сирта. Його автоколону атакувала авіація НАТО, після чого охорона сховала полковника у водостічній трубі. Там його і виявили бійці ПНР. Ще живого Каддафі поволокли до машини. На відеозаписах, які потрапили в Інтернет, знято, як натовп знущався над ще живим полоненим.

Незабаром Каддафі загинув від кулі в голову. Хто саме вбив екс-лідера Джамахірії, невідомо. За різними версіями, його могли стратити повстанці, зачепити випадковим пострілом або навмисно вбити власні охоронці.

Тіло поваленого лідера Джамахірії пізніше було виставлено в холодильній камері одного з торговельних центрів Місрати. Напередодні лівійська влада закрила до нього доступ, а вранці 25 жовтня стало відомо, що Каддафі таємно поховано десь у лівійській пустелі.

Зараз ви читаєте новину «У Мережі з'явилося відео з похорону Каддафі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути