пʼятниця, 01 липня 2011 15:24

У Маріуполі ще один безробітний підхопив холеру

У Маріуполі ще один безробітний підхопив холеру

З підозрою на захворювання холерою в Маріуполі госпіталізовано ще одного місцевого житель. Про це повідомив сьогодні на брифінгу начальник управління охорони здоров'я Маріупольської міськради Олександр Железняк.

"Результати аналізів стануть відомі до вечора. Але у санстанції сумнівів практично немає, що ця людина хвора на холеру. Якби він вчасно не звернувся до медиків, підсумок був би сумним. Чоловік поступив до лікарні з ускладненою дисфункцією кишковика і сильним зневодненням організму. Щоб врятувати людину, йому вже влили 20 літрів лікувальної рідини", - додав головний санітарний лікар Маріуполя Георгій Гусаков.

За його словами, холеру підозрюють у безробітного чоловіка, який проживав в Іллічівському районі міста, вів асоціальний спосіб життя і періодично купався в річці Кальчик у районі промислових стоків.

"За версією фахівців, промислові стоки в районі річки Кальчик - одне з найнебезпечніших місць за загрозою захворювання на холеру. Люди без певного місця проживання і ті, що ведуть асоціальний спосіб життя, ходять туди купатися, використовуючи стоки як гаряче джерело", - сказав Гусаков.

За його словами, зараз на місці скидання промстоків в річку працює комісія на чолі з головою Іллічівської райадміністрації Ігорем Алексєєвим, яка вирішує, яким чином закрити доступ до купання і обстежити всіх осіб, які купались.

Нагадаємо, з 29 травня в Маріуполі офіційно підтверджено 18 випадків захворювання на холеру і 9 випадків вібріононосійства у клінічно здорових людей. Сьогодні в холерному госпіталі продовжують лікування двоє пацієнтів.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі ще один безробітний підхопив холеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути