пʼятниця, 07 лютого 2014 23:47

У Маріуполі бум ДТП: протаранили навіть машину ДАІ
10

Фото: Фото: 0629.com.ua

7 лютого близько 9.00 на вул. Жовтневій у Маріуполі сталася дорожньо-транспортна пригода за участю двох автомобілів, машини ДАІ та маршрутки.

За словами начальника сектору зв'язків з громадськістю управління ДАІ Маріуполя Ядвиги Дранович, машина ДАІ виїхала на місце ДТП, де її збила маршрутка.

"Зіштовхнулись автомобілі ВАЗ та "Міцубісі". На місце аварії виїхав черговий патруль ДАІ. Але не встигли вони оформити ДТП, як у машину ДАІ в'їхало маршрутне таксі. На щастя, ніхто з пасажирів і водіїв не постраждав", - сказала вона.

Водій маршрутки стверджував, що його занесло на слизькій дорозі.

"Ми неодноразово попереджаємо, що завжди потрібно дотримуватись  безпечної дистанції. Особливо в таку погоду. Тут слід враховувати й ризик заносу. Але водії, мабуть, не вважають за потрібне бути більш відповідальними. Іноді спостерігаю картину, коли на крутому підйомі машини під'їжджають впритул одна до одної. Тоді, як кожної хвилини передній автомобіль може не втриматись і покотитись назад. Невеличка помилка може спричинити велику аварію", - зазначила Ядвига Володимирівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сочі завершилась церемонія відкриття Олімпійських ігор

Також слід звернути увагу на наявність зимової гуми на колесах.

"Але зимова гума не врятує, якщо водій буде неуважним. Зараз автівки виносить на зустрічну смугу навіть коли ледь-ледь підвищують швидкість. За вчорашню добу сталося 14 аварій. Добре, що в них постраждало тільки залізо, а не люди. Адже швидкість машин була невеликою. Погода приносить нам сюрпризи  і потрібно бути готовими до цього", - наголосила Дранович.

Водії ж в один голос обурювались нечищеними  дорогами у місті.

"Куди не поїдь – одне й теж. Не вулиці, а крижаний каток. Таке враження, що посипати їх ніхто не збирається. Їдеш 40 кілометрів на годину, і все одно боїшся, що занесе. Один раз тільки бачив, що "Опель" обігнав "Ланос". Але, слава Богу, благополучно. Більше ніхто не ризикував. На світлофорах краще не зупинятися, а повільно пригальмовувати, а то потім можна й з місця не зрушити. За сьогоднішній ранок вже вдвічі бачив ДТП", - стверджував місцевий Олександр Волков.

Пішоходи розповіли, що й тротуари не посипають. Тому є багато випадків травмувань.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі бум ДТП: протаранили навіть машину ДАІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути