Ексклюзиви
вівторок, 04 березня 2014 17:36

У Львові суд відпустив підозрюваного у вбивстві видатного лікаря

У Львові суд відпустив підозрюваного у вбивстві видатного лікаря
Фото: telegraf.in.ua

Сьогодні у львівському суді Личаківського району відбулось засідання з приводу вбивства лікаря Леона Фрайфельда восени 2012 року.

Підозрювали у вбивстві 26-річного марокканця. Представник державного звинувачення прокурор Богдан Дяків вважає повністю доведеним те, що 19 жовтня 2012 року лікар-хірург Леон Фрайфельд став жертвою студента Шакіба Отмана.

"За версією обвинувачення, марокканець, повертаючись уранці напідпитку з нічного закладу додому, випадково зустрів на вулиці Пекарській незнайому йому людину, накинувся на неї та, зі звірячою жорстокістю, забив до смерті, - переконаний прокурор. – Ми маємо відеозапис, на якому людина в одязі, вилученому у Отмана, переслідувала Фрайфельда, а також свідків, які стверджували, що Отман убив Фрайфельда".

Адвокат підозрюваного - Ярослав Гандзюлевич стверджує, що його підзахисний не винний, а свідки плутаються у свідченнях.

"Даючи показання в суді, свідки обвинувачення, це члени однієї сім'ї, дуже емоційно розповідали, як Отман скакав по голові Фрайфельда, який безпорадно лежав на вулиці, - розповів юрист. - Проте в морг, нагадав Гандзюлевич, Леон Фрайфельд потрапив без синців на обличчі, з цілими носом та губами".

Комісія присяжних вирішила, що Отман не винний у вбивстві і випустила його на волю. Хтось із родичів загиблого викликав на суд представників громадськості, побоюючись, що лишиться не покараним і втече з України.

"Слідство проводили псевдо-слідчі, тому й докази у суді розсипаються, але вбивця має сидіти у тюрмі, - заявив представник Правого Сектору Тарас. – Отман був частим гостем Личаківського райвідділу, як злісний порушник громадського спокою. Міліціонери розповідали, що він любить помахати кулаками. А того разу переборщив. Будемо добиватись, щоб він був покараний та сидів у тюрмі".

Наразі марокканцю одягли електронний браслет і відпустили на підписку про невиїзд.

Зараз ви читаєте новину «У Львові суд відпустив підозрюваного у вбивстві видатного лікаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути