вівторок, 20 вересня 2011 16:23

У Лук'янівському СІЗО померла жінка, хвора на туберкульоз та СНІД

У Лук'янівському СІЗО померла жінка, хвора на туберкульоз та СНІД

У Лук'янівському СІЗО Києва кілька днів тому через ненадання медичної допомоги померла 28-річна ув'язнена Олександра Робейко.

Про це повідомили у прес-службі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

"Цей факт омбудсмен України Ніна Карпачова навела в якості прикладу під час обговорення з Комісаром Ради Європи з прав людини Томасом Хаммарбергером теми щодо застосування арешту до вироку суду", - йдеться у повідомленні.

"Відмова правоохоронців та суддів у звільненні з-під варти тяжкохворих ув'язнених та ненадання їм дозволу на лікування в установах Міністерства охорони здоров'я України іноді призводить до смертельних наслідків, як це сталося кілька днів тому з 28-річною ув'язненою Лук'янівського СІЗО Олександрою Робейко", - сказала Карпачова.

У ході перевірки було виявлено факт грубого порушення права на життя 28-річної Олександри Робейко, що страждала на низку важких хвороб: туберкульоз, СНІД. Керівництво СІЗО зверталося до Шевченківського районного суду 15 серпня 2011 про надання медичної допомоги за межами СІЗО, однак суд проігнорував це звернення. Більше того, суддя Андрій Асаулов 10 вересня виніс вирок жінці, яку доставили до суду в непритомному стані. На жаль, 15 вересня вона померла.

Зараз ви читаєте новину «У Лук'янівському СІЗО померла жінка, хвора на туберкульоз та СНІД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути