понеділок, 08 серпня 2011 10:17

У лондонських погромах брали участь як мінімум 300 осіб

У лондонських погромах брали участь як мінімум 300 осіб

Погроми у Тоттенхемі, в яких взяли участь близько 300 осіб, почалися з мітингу біля поліцейської дільниці. Учасники демонстрації прийшли висловити протест у зв'язку із загибеллю місцевого жителя Марка Даггана, який загинув в перестрілці з поліцією.

Родичі Даггана засудили безлади і закликали до їх припинення. Старший брат убитого в інтерв'ю Sky News попросив також не представляти його родича "якимось гангстером" і підкреслив, що Марк Дагган, батько чотирьох дітей, був "хорошою людиною, зразковим сім'янином".

Раніше повідомлялося, що Дагган відкрив стрілянину по поліцейським, які зупинили його автомобіль для перевірки, і був убитий у відповідь, пише Lenta.ru.

На вулицях Енфілда в неділю увечері були зафіксовані нові сутички місцевих жителів з поліцейськими. Близько 200 молодих людей почали бити скло у навколишніх магазинах і завдали ушкодження поліцейському автомобілю, пише Newsru.com.

Місцевий депутат парламенту Нік де Буа так описав ситуацію в районі у своєму мікроблозі на Twitter: "Навколо безліч людей. Це не масові заворушення, але серйозні хвилювання".

Як стало відомо, Скотланд-ярд направив посилені патрулі в Енфілд, як і в ряд інших районів міста.

За даними блогерів, безлади сталися і в інших районах британської столиці - Едмонтоні, Далстоні, Брікстоні, Кройдоні. Тим часом, офіційні представники поліції вже спростували багато з цих повідомлень, зокрема про заворушення на півдні Лондона.

Деякі ЗМІ повідомили про те, що група молодих людей в масках почала закидати камінням автомобілі біля найбільшого в Європі торгового центру Westfield на заході Лондона і вітрини самого торгового центру. Проте потім Скотланд-Ярд повідомив, що хулігани розбіглися, як тільки на місце інциденту прибули поліцейські.

Зараз ви читаєте новину «У лондонських погромах брали участь як мінімум 300 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути