середа, 21 березня 2012 19:46

У Конго обстріляли український вертоліт, поранений бортовий перекладач - МЗС

У Конго обстріляли український вертоліт, поранений бортовий перекладач - МЗС

У Міністерстві оборони України повідомляють, що в Конго невідомі особи обстріляли український вертоліт Мі-24 зі складу 18-го окремого вертолітного загону Збройних сил України місії ООН в цій країні.

"У результаті обстрілу отримав вогнепальне поранення в ногу бортовий перекладач, капітан Сергій Васьківський. Він терміново був доставлений у військовий госпіталь індійського миротворчого контингенту, де йому надали кваліфіковану хірургічну допомогу", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Міноборони.

Згідно з інформацією, стан здоров'я пораненого миротворця стабільний.

У Міноборони зазначили, що з метою з'ясування всіх обставин цієї події у відомстві створена відповідна оперативна група.

Як повідомлялося, 22 грудня 2011 року Верховна Рада схвалила рішення президента про направлення миротворчого контингенту для участі України в місії ООН зі стабілізації ситуації в Конго, в якому мова йде про направлення 200 українських військовослужбовців. Фінансування витрат, пов'язаних з участю українських миротворців зі стабілізації в Конго, здійснюється за рахунок коштів державного бюджету України з подальшим компенсуванням цих витрат ООН.

В даний час в Конго знаходяться 157 українських миротворців та 4 вертольоти Мі-24 Збройних сил України служать у складі місії ООН в цій країні.

Зараз ви читаєте новину «У Конго обстріляли український вертоліт, поранений бортовий перекладач - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути