середа, 14 листопада 2012 15:58

У Києві зловили банду автозлодіїв, які викрали машину футболіста "Динамо"

У Києві зловили банду автозлодіїв, які викрали машину футболіста "Динамо"

Співробітниками відділу по боротьбі з незаконним заволодінням автотранспортом управління карного розшуку столичної міліції успішно завершено операцію по знешкодженню організованої групи злочинців, які протягом останніх 3 місяців займалися викраденням авто престижних моделей з території Києва. Група "спеціалізувалася" на викраденні виключно моделей BMW Х5 та Х6.

Організатором був 41-річний мешканець Київської області. 36-річний мешканець Черкас виконував роль активного помічника та займався збутом викрадених авто. Дворічні машини вартістю 70-90 тис. дол. пропонувалися за 30-40 тис. Дол.

Цікаво, що всі машини були обладнані чисельними протиугінними пристроями – від звукової сигналізації із зворотнім зв'язком до надзвичайних різних механічних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські автозлодії викрали машину з трупом

Наразі встановлено, що протягом вересня – листопада злодії вкрали п'ять Х5 та один Х6. Три угони було вчинено у Печерському та по одному - у Дніпровському, Солом'янському та Шевченківському районах Києва. Всі машини викрадалися у темний час доби з не охоронюваних парковок з-під будинків власників. Останній Х6 належав футболісту-легіонеру київського "Динамо" (за наявними даними – бразильцю Данило да Сільві). Крадені машини відстоювалися в одному з гаражних кооперативів на території Броварів під Києвом.

Проти затриманих порушено кримінальну справу за статтею Кримінального кодексу по незаконне заволодіння автотранспортом. В угонщиків вже вилучено 3 з 6 викрадених машин, у тому числі й авто футболіста. Крім машин, вилучені електронні пристрої для сканування кодів автосигналізації та відкривання дверей й спеціальні пристрої для декодування імобілайзерів та перепрошивки блоків управління двигунами.

Наразі слідством призначено низку експертиз. З'ясовуються джерела виготовлення документів та номерів на авто. Підозрюваним обирається міра запобіжного заходу. Вони перевіряються на причетність до вчинення аналогічних злочинів. Триває слідство.

Зараз ви читаєте новину «У Києві зловили банду автозлодіїв, які викрали машину футболіста "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути