середа, 14 вересня 2011 13:01

У Києві впіймали торговців очними яблуками

У Києві впіймали торговців очними яблуками

Прокуратура Київської області затвердила обвинувальні висновки у кримінальних справах щодо двох керівників місцевих відділень Київського обласного бюро судово-медичних експертиз та завідувача патологоанатомічним відділенням однієї з центральних районних лікарень області, за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 143 КК України (порушення встановленого законом порядку трансплантації органів або тканин людини).

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Києва

"Вдалось встановити, що вказані особи, упродовж 2010 року, під час проведення розтинів трупів, у порушення вимог Закону України "Про трансплантацію органів та інших анатомічних матеріалів людини", без отримання від родичів померлих згоди на взяття анатомічних утворень, тканин, їх компонентів та фрагментів, без складання, передбачених законом актів про вилучення органів, хірургічним шляхом, вилучили з 26 трупів померлих осіб очні яблука", - йдеться у поідомленні.

Вилучені органи обвинувачені передавали до однієї з Київських офтальмологічних лікарень, для подальшої трансплантації реципієнтам (одержувачам послуг з трансплантації).

У ході досудового слідства обвинувачені вину у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 143 КК України визнали повністю.

На даний час вказані кримінальні справи направлені до суду для розгляду по суті.

Зараз ви читаєте новину «У Києві впіймали торговців очними яблуками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути