четвер, 20 червня 2013 14:56

У Кіровограді під час нескладної операції померла 21-річна дівчина

У Кіровограді під час нескладної операції померла 21-річна дівчина

19 червня у Кіровограді в жіночій консультації №1 померла 21-річна Валентина. Дівчині робили нескладну операцію і вкололи препарат лідокаїн.

"За попередніми висновками, у пацієнтки стався анафілактичний шок. Операція, яку проводили, була нескладною. Але сталася алергічна реакція на медикаменти, "блискавичної" форми", – сказала заступник головного лікаря Тамара Грач.

В жіночу консультацію виїжджала бригада станції швидкої допомоги.

"Але лише констатували смерть. Звичайно, що лікарі жіночої консультації теж приймали міри, щоб врятувати дівчину. Але анафілактичний шок, це складна алергічна реакція негайного типу. Вона супроводжується різким зниженням артеріального тиску, порушенням діяльності центральної і периферичної нервової систем, ендокринними розладами, дихальною недостатністю. Головними причинами анафілактичного шоку є медикаментозна та інсектицидна алергія, як при бджолиному укусі", - пояснив головний лікар станції швидкої допомоги Олександр Ярошенко.

В обласній міліції кажуть, що за даним фактом відкрите кримінальне провадження. Чекають висновку судово-медичних експертів.

Зараз ви читаєте новину «У Кіровограді під час нескладної операції померла 21-річна дівчина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути