понеділок, 14 листопада 2011 17:56

У Києві затримали "Доктора Пі", який винен у каліцтві і смертях людей - ЗМІ

У Києві затримали "Доктора Пі", який винен у каліцтві і смертях людей - ЗМІ

Псевдолікаря Андрія Слюсарчука, більш відомого за прізвиськом "Доктор Пі", затримали працівники львівської міліції у Києві.

"Я вас чекав давно", - сказав він під час арешту, пише Експрес Online.

Проти нього порушено вже другу кримiнальну справу - за статтею "Шахрайство". Перша кримiнальна справа була порушена за статтею 358 ККУ "Пiдробка документiв...".

Видання відзначає, що зараз під Львівським обласним управлінням міліції зібрались десятки журналістів, які очікують на прибуття конвою, який етапує із Києва "найвидатнішого афериста за усі роки незалежності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів'янин встановив два рекорди Гіннеса

Начальник управління зв'язків із громадськістю МВС Вікторія Кушнір підтвердила "Українській правді. Життя", що слідчим відділом управління МВС у Львівській області було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 статті 358 ККУ (використання завідомо підроблених документів).

"Зараз стосовно Андрія Слюсарчука була винесена постанова про привід. Він затриманий і доставляється до міста Львова у супроводі працівників міліції для проведення подальших слідчих дій", - сказала Кушнір.

За її словами, його везуть до Львова для того, щоб мати можливість допитати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів"янин встановив рекорд з запам"ятовування

Під час шеститижневого розслідування журналісти газети "Експрес" встановили, що в Андрія Слюсарчука немає жодної медичної освіти, усі його медичні дипломи – підроблені. Вони передали мiлiцiї оригiнал довiдки з Московського медичного iнституту. Документ засвiдчує, що "Доктор Пi" нiколи там не навчався. Журналісти також стверджують, що результатом діяльності псевдолікаря стало каліцтво десятків обдурених ним людей, а також щонайменш три смертельні випадки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Професор Слюсарчук збирається до Канади

Андрiй Слюсарчук називав себе "видатним нейрохiрургом, професором". У вереснi він став лауреатом державної премiї.

Як писав Lvivpost, Слюсарчук відомий тим, що зміг запам'ятати рекордні 30 млн знаків числа "Пі". За це він і одержав своє прізвисько. Методика, яку розробив Слюсарчук, дозволяє запам'ятовувати й здійснювати усно найскладніші бінарні математичні операції за дуже короткий проміжок часу.

Зараз ви читаєте новину «У Києві затримали "Доктора Пі", який винен у каліцтві і смертях людей - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути