вівторок, 13 серпня 2013 06:21

У Києві ледь не підірвали громадського активіста з дитиною

У Києві ледь не підірвали громадського активіста з дитиною
Фото: autonews.autoua.net

Громадський діяч Дмитро Фортунатов, який активно виступає проти забудови у Лісовому масиві Києва, виявив у багажнику власного автомобіля саморобний вибуховий пристрій.

Про це Gazeta.ua повідомив заступник голови Національного екологічного центру України (НЕЦУ) Олексій Василюк.

Автівка Фортунатова стояла на приватній автостоянці по вул. Мілютенка (житловий масив "Лісовий"). Чоловік з маленькою донькою підійшов до машини, відкрив багажник і відчув різкий запах пролитого бензину, яким були залиті його речі і якийсь невідомий предмет.

Як з'ясувалося згодом, це був самопальний вибуховий пристрій: каністра з бензином, до якої дротом була прикручена коробка сірників та запалена сигарета.

"На щастя, сигарета, яка мала виконати роль бікфордового шнура, погасла перш, аніж досягла мети. У разі вибуху могла б спалахнути пожежа, що призвела б до людських жертв та масового займання інших автівок на цій стоянці", - розповіли у НЕЦУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не хочу, аби в Ірпені соціальний конфлікт переріс у військові дії" - активісту спалили машину

За викликом на місце події прибули правоохоронці, працівники СБУ та сапери. Було зафіксовано факт злочину й відкрито кримінальне провадження.

Крім того, за автостоянкою ведеться відеоспостереження, тому всі відеоматеріали були передані до СБУ.

Фортунатов переконаний, що спроба підірвати його транспортний засіб є прямою погрозою йому та життю його родини. Громадський діяч вважає, що цей факт є складовою залякування активістів з боку забудовників.

"Це напряму пов'язане з його громадською діяльністю. Останнім часом він бере активну участь у спротиві забудові на "гарячих точках" на своєму рідному Лісовому масиві та у сусідніх районах: на Троєщині та Березняках", - розповіли екологи.

Зараз ви читаєте новину «У Києві ледь не підірвали громадського активіста з дитиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути