четвер, 28 лютого 2013 21:33

У Києві двоє працівників банків викрали з рахунків пенсіонерів 8 мільйонів гривень

23-річний Владислав Ткач та та 23-річний Олексій Голобородько викрали з рахунків пенсіонерів 8 мільйонів гривень. 21 лютого в Києві за сім годин перевели гроші в готівку. Міліція досі не може їх знайти. Припускають, що хлопці навряд чи виїхали з міста.

Правоохоронці пояснюють, як діяли підозрювані. Голобородько і Ткач працювали в одному із найбільших українських банків. Телефонували клієнтам, представлялись працівниками фінустанови, розпитували коди карток. Казали, що це необхідно для продовження терміну дії картки. Потім виготовляли дублікати. Жертвами аферистів стали пенсіонери, які погано розбираються у техніці безпеки зі своїми рахунками. Усього близько 90 потерпілих.

Автор: Фото: mvs.gov.ua
  Владислав Ткач
Владислав Ткач

Автор: Фото: mvs.gov.ua
  Олексій Голобородько
Олексій Голобородько

Раніше таких злочинів в Україні ніхто не вчиняв. Особливість в тому, клерки упродовж місяця збирали інформацію про клієнтів. Обирали тих, в кого на рахунках великі суми. Деякі пенсіонери помітили, що зникли гроші тільки тоді, коли їм про це повідомили міліціонери.

Батьки 23-річного Владислава Ткача мешкають у Городні Чернігівської області. Хлопець навчався в 2007-2012 роках на фінансово-економічному факультеті Київського національного університету ім. Гетьмана. Має стаж роботі три місяці інженером 2-ої категорії в Інституті загальної енергетики НАН України. Займався економічним супроводом наукових розробок.

"Владік з'їхав від мене півроку тому. Йому батьки однокімнатну квартиру купили на Оболоні. Це за "Сільпо" дев'ятиповерхівка, на вулиці Мате Залка, 8. Я ще пару днів тому хотіла йому подзвонити, дізнатись як він там, - розказує киянка, в якої Ткач винаймав житло. Просить не називати її ім'я. - Батьки Владіка дуже хотіли, аби він працював у банку. Не знаю, хто в нього тато, а мама дуже впливова жінка. Казала, що сина мер Чернігова допомагав в інститут пристроїти".

Киянка пригадує, що родичі приїжджали на дорогій машині. Владислав у побуті був самостійний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві нотаріус видурила у клієнтів 6 мільйонів гривень

"Сам готував, доглядав за собою, не батьки. Але мама за нього сильно хвилювалась. По телефону контролювала. Думаю, їй спокійніше було б, якщо він у мене жив. Бо іноді просив сказати їй, що спить, коли кудись на гульки йшов, а я не могла збрехати. Хоча пару разів прикривала. Друзів додому не водив ніколи, десь на метро Мінську до них їздив. А так собі в кімнаті закривався з комп'ютером. Чула тільки або як сміявся сам собі, або кричав", - уточнює.

Про те, в чому хлопця підозрюють, жінка дізналась від нас.

"Я бачила по телевізору, що з карточок гроші крадуть. Це ж треба таке! Він десь точно в банк влаштувався працювати, бо батьки так хотіли. Економіст, і не дурний був", - каже киянка.

В соціальних мережах Владислав має сторінки, але фото не викладав.

"Ми з ним в одній школі вчились. Він на рік старший. Я давно його не бачив, хотів подивитись, як виглядає. В мережі в друзях додав, а в нього жодного фото. Про те, чому зараз ним цікавляться журналісти вся Україна знає, тому для мене нічого дивного немає", - зазнається Андрій з Городні.

Влітку Владислав почав шукати роботу. Вважав себе "перспективним, починаючим фахівцем, який може бути корисним і затребуваним для компанії. Тому що володів для цього всіма необхідними якостями: лояльністю і дотриманням інтересів компанії, терпінням, посидючістю, прагненням до досягнення поставлених цілей. Ще був надійним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донеччині у 72-річної жінки видурили 40 тисяч гривень "працівниці банку"

"Відповідально ставлюся до службових обов'язків, завжди прийду на допомогу колегам і назустріч керівнику. Готовий вкласти свої зусилля в компанію, яка так само лояльно ставиться до своїх фахівців і готова вкладатися в їх розвиток. Особистий погляд починається з особистої позиції, так само як у бойових єдиноборствах ефективний удар починається з надійної бойової стійки. Моя позиція полягає в тому, що я дуже-дуже добра людина, для мене велику роль грає дружба. Я ніколи не підведу людину і якщо щось обіцяв, то обов'язково це зроблю, - написав у резюме. - Особисті цінності та інтереси - це куди я спрямований, куди пробиваюся, це мій супротивник або головна нагорода. Це мій вектор сили. За це я готовий битися і доводити це своїми діями не шкодуючи ані сил, ані здоров'я".

Про 23-річного Олексія Голобородько відомо, що працював у "ПриватБанку". Через інтернет шукав покупців марок 1965-1991 років. Живе в Переяслав-Хмельницькому Київської області. Заочно навчається в Національному університеті кораблебудування імені адмірала Макарова, що в Миколаєві.

Останнім часом зустрічався із 20-річною дівчиною родом з Житомирщини. Вона зареєстрована на сайті для майбутніх мам. Вказала, що вже 4 місяці чекає на дитину. Зараз навчається в педагогічному університеті ім. Драгоманова.

"21 лютого на роботу не піду. У понеділок на питання "Де ти був?" крикну: "Ви живі тільки завдяки мені, дураки!", - написав у своєму профілі "В Контакті" Голобородько.

Зараз ви читаєте новину «У Києві двоє працівників банків викрали з рахунків пенсіонерів 8 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути