понеділок, 31 жовтня 2011 09:02

У Херсоні знайшли вбивцю 14-річної школярки

У Херсоні знайшли вбивцю 14-річної школярки

14-річна школярка зникла 25 жовтня у самісінькому центрі Херсона, коли їхала до репетитора. Тіло дитини з ознаками насильницької смерті знайшли вранці наступного дня між гаражами. Смерть настала внаслідок численних травм голови. Також у дівчинки зникли особисті речі. Про це повідомили у прес-центрі МВС України.

"Через засоби масової інформації міліція звернулася до громадськості з проханням допомогти у розкритті злочину. Паралельно оперативники відпрацьовували раніше судимих за тяжкі злочини насильницького характеру, слідчі проводили бесіди з однокласниками, друзями загиблої, сусідами та мешканцями будинку, неподалік якого знайшли тіло. Також оперативники перевіряли друзів дівчинки у соціальних мережах, адже вона належала до однієї з субкультур. Була проведена величезна робота, яка дала результат. Під підозру потрапив 31-річний раніше судимий херсонець. У 19 років він убив жінку. Його засудили до 14 років позбавлення волі, з яких за ґратами він провів лише 11 та у 2009 році був звільнений умовно-достроково за гарну поведінку", - повідомили представники МВС.

Спецоперація із затримання підозрюваного була спланована дуже ретельно. Вночі 28 жовтня він уже давав свідчення у райвідділі міліції. Найкращий в Україні спеціаліст проводив допит зловмисника за допомогою поліграфу.

"Чоловік побачив дівчинку у маршрутному таксі та захотів з нею познайомитися. Поступившись їй місцем, він заговорив зі школяркою та запропонував разом прогулятись у парку. Як стверджує затриманий, між ним та дівчинкою начебто виникла сварка. Після чого зловмисник став жорстоко бити жертву по голові. Неповнолітня пручалася та намагалася кричати, але через сильні удари втратила свідомість. Коли злодій зрозумів, що школярка мертва, втік з місця злочину. Крім того, він забрав її особисті речі", - розповіли у міліції.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України "Умисне вбивство". Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Зараз ви читаєте новину «У Херсоні знайшли вбивцю 14-річної школярки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути