вівторок, 19 березня 2013 09:42

У Горлівці брати-рецидивісти з сокирою намагалися пограбувати шахту

У Горлівці брати-рецидивісти з сокирою намагалися пограбувати шахту
Фото: omsk.sibnovosti.ru

Горлівські міліціонери за "гарячими слідами" установили і затримали двох місцевих жителів, які побили електрослюсаря з метою заволодіння шахтним майном.

Раннім недільним ранком в чергову частину міліції поступило повідомлення від охоронця шахти, розташованої в Центрально-Міському районі Горлівки, про те, що на території підприємства невідомі побили 51-річного підземного електрослюсаря, після чого викрали державне майно - близько 100 метрів мідного кабелю. Під час виїзду на місце слідчо-оперативна група райвідділу міліції встановила обставини події, а також за "гарячими слідами" затримала підозрюваних в скоєнні даного кримінального правопорушення. Як пояснює потерпілий, він знаходився на чергуванні в електроцеху, коли близько третьої ночі почув стукіт в двері. Перед цим, буквально кілька хвилин тому, з цеху пішли робітники підприємства, тому чоловік припустив, що повернулися колеги, і спокійно пішов відкривати двері. Але замість очікуваних співробітників побачив на порозі двох незнайомців, один з яких відразу ударив його кулаком в обличчя. Поваливши на підлогу, зловмисники зв'язали слюсаря, після чого за допомогою принесеної з собою сокири почали рубати силовий кабель. Реалізувавши злочинний план, вони втекли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині злочинці з молотками пограбували ювелірний магазин

Побитого і зв'язаного чоловіка колеги виявили за годину і відразу набрали "102".

Затримані - рідні брати віком 20 і 24 роки, які вже мають судимості за скоєння майнових злочинів. Молодший звільнився умовно-достроково з місць позбавлення волі в серпні минулого року, відбувши за гратами два з половиною роки з призначених чотирьох з половиною. Старший теж неодноразово переступав Закон, а на волі знаходився всього 10 місяців, встигнувши до цього провести 5 років життя в місцях позбавлення волі.

За попереднім висновком, сума матеріального збитку складає близько 13 тис. грн. За фактом розбою, сполученого з проникненням в приміщення, відкрите кримінальне провадження з кваліфікацією за ч.3 ст.187 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна. Затримані знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Проводиться досудове розслідування, повідомила прес-служба Горлівського МУ ГУМВС України в Донецькій області.

Зараз ви читаєте новину «У Горлівці брати-рецидивісти з сокирою намагалися пограбувати шахту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути