Ексклюзиви
пʼятниця, 08 червня 2012 12:52

У єдиного в Україні музичного театру для дітей забирають приміщення

Київський муніципальний академічний театр опери та балету для дітей та юнацтва може стати безпритульним. Саме місцерозташування будівлі, що виконана в стилі конструктивізму 30-х років і донедавна була пам'яткою архітектури, відіграє вирішальну роль в сьогоднішній долі театру. На думку творчого колективу, вже до кінця літа театр може втратити своє історичне приміщення.

Про це Gazeta.ua повідомили у прес-службі театру.

Це стало причиною обурення та штовхнуло театральний колектив на відчайдушних крок — вихід на вулицю Києва. Символічна акція з вдягненими в свою робочу форму (костюми вистав) артистами пройшла вчора просто неба.

"Відбувається свавілля – весь історичний Поділ скоро перестане існувати - Андріївський, Гостинний двір, тепер ми. Найпростіше – силою відібрати у найслабших: дітей і працівників культури", - обурюється солістка театру Тамара Ходакова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Переяслав-Хмельницьким на березі Дніпра з'явилась "заборонена зона"

13 січня 2012 року Законом України № 4336-VI будівлю клубу "Харчовик" (в якій розташовано театр), було виведено з переліку пам'яток культурної спадщини з порушенням законодавчої процедури. Депутатів не було поінформовано про те, що в цій будівлі розташовано театр.

З того часу відбувається приватизація будівлі, і артисти працюють під загрозою продажу приміщення і виселення.

"Оперні та балетні вистави — репертуар нашого театру — не можуть відбуватися в жодному іншому приміщенні — нам потрібні велика сцена і оркестрова яма. Приватизація будівлі та виселення трупи театру призведуть до знищення унікального колективу, який нараховує 400 осіб — симфонічний оркестр, хор, солісти-вокалісти, балетна трупа", — розповідає режисер Оксана Тараненко.

У 2012 році театру виповнюється 30 років, в актуальному репертуарі понад 30 оперних та балетних вистав, вокально-симфонічних творів. За останні три роки глядацька аудиторія зросла в 4 з половиною рази.

Зараз ви читаєте новину «У єдиного в Україні музичного театру для дітей забирають приміщення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути