понеділок, 26 травня 2014 22:21

У Донецьку терористи з "КамАЗу" розстріляли "швидку" і розбилися на слизькій дорозі - свідок

У Донецьку терористи з "КамАЗу" розстріляли "швидку" і розбилися на слизькій дорозі - свідок
Фото: ukrinform.ua

"КамАЗ" з терористами з "Донецької народної республіки" розбився на слизькій після дощу дорозі в Донецьку. Перед цим бойовики стріляли на всі боки та мчалися на скаженій швидкості по проспекту Київському. Про це Gazeta.ua розповіли очевидці.

"Десь о 20.30 на перехресті пр. Київського та вул. Буслаєва ми помітили наближення вантажної машини, що летіла по Київському проспекту і звідти стріляли чергами на всі боки. Люди кричали, розбігалися хто куди, ховалися за будинки. Я так бігла, що втратила взуття", - говорить мешканка Київського району Донецька.

За словами очевидиці, пасажири "КамАЗа" розстріляли машину "швидкої допомоги", яка рухалася в тому ж напрямку, що і "КамАЗ" - з аеропорту в бік центру Донецька. І, можливо, везла поранених представників "ДНР".

"Швидка" вивозила поранених з аеропорту. З "КамАЗа" стріляли вгору і по сторонах. І через пару хвилин буквально після того, як вони потрапили в "швидку", за метрів 100 по Київському проспекту, цей "КамАЗ" перекинувся. Вже на наступному перехресті вантажівка врізалася в тополю. Ми пішли подивитися. У небі кружляв гвинтокрил, але ці люди з "КамАЗу" - вони не були розстріляні. Нещодавно пройшов дощ, а вони дуже швидко їхали. Можливо, вони втікали від вертольота. "КамАЗ" перескочив через газон - здолав розділову смугу, вилетів на зустрічну та врізався в дерево. Незабаром приїхали бойовики на легкових машинах, сказали, що це їх люди - з "ДНР". Вони стали розбирати зброю. Перевантажили усі гармати і автомати у свої машини, а тіла покинули. Потім приїхала ще "швидка", подивилися, що надавати допомогу вже нема кому і поїхала теж. У перевернутому "КамАЗі" було чотири - п'ять трупів", - розповіли очевидці.

За словами очевидців, рух по пр.Київському цілий день було перекрито, працівники ДАІ пропускали тільки "КамАЗи" з піском і озброєними чоловіками, які рухалися у бік аеропорту з прапорами "Донецької республіки".

По донецькому телебаченню, захопленому "ДНР", зараз повідомляють, що українська армія з вертольотів розстрілює мирне населення в Донецьку. Так само, за даними терористів, знищені три "КамАЗи" з їх бойовиками. Серед терористів є дуже багато поранених. "ДНР" закликає своїх прибічників здавати кров для поранених. "Донецька народна республіка" оголосила по усіх своїх каналах, що вводить надзвичайний стан і Донецьк переходить на життя за законодавством Росії.

Як вже повідомлялося, в Донецьку почалася активна антитерористична операція. Сьогодні в місті йшли бої в районі залізничного вокзалу і в районі аеропорту, який вночі був захоплений терористами. Очевидці повідомляють про загибель одного випадкового чоловіка в районі вокзалу. Говорять, це молодий хлопець, паркувальник. Бойовики вели стрільбу з дахів, українські військові стріляли в них з повітря. По українським повітряним машинам стріляли з ПЗРК, проте збити українську техніку бойовикам не вдалося.

За словами місцевих жителів, сьогодні був знищений блок-пост терористів на в'їзді до міста з боку селища Піски. Кажуть, на цьому блок-посту чергували чеченці з бандформування Кадирова. В'їзд до Донецька перекритий у зв'язку з проведенням АТО.

Зараз на вулиці Буслаєва біля обласного військкомату в Донецьку триває стрілянина.

 

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку терористи з "КамАЗу" розстріляли "швидку" і розбилися на слизькій дорозі - свідок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути