вівторок, 04 лютого 2014 09:55

У Дніпропетровську заарештували двох активістів від "Свободи"

У Дніпропетровську заарештували двох активістів від "Свободи"
Фото: Reuters

Бабушкінський районний суд Дніпропетровська обрав запобіжний захід активістам місцевої організації партії "Свобода". В.о. голови Дніпропетровської міської організації "Свободи" Кирило Дороленко був заарештований на два місяці, а керівнику місцевої "Студентської свободи" Віталію Роменському суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо, активісти були затримані співробітниками управління СБУ в Дніпропетровській області 29 січня. Під час обшуків у них були виявлені толові шашки, гранати Ф-1, а також снаряди і міни часів Великої вітчизняної війни.

За даними СБУ, ці боєприпаси активісти "Свободи" мали намір використовувати для підготовки терористичного акту, імовірно, на одній з атомних електростанцій. Було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 ст. 258 Кримінального кодексу ("підготовка теракту"; передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років).

У підготовці теракту представники СБУ підозрюють ще двох осіб. У дніпропетровській "Свободі" вважають, що це можуть бути заступник Дороленка Ярослав Синіцин і прес-секретар міської організації Міла Мороз.

Адвокат Кирила Дороленка Світлана Моськіна вважає, що арешт її підзахисного "нічим не мотивований".

"Порядок проведення обшуку викликає багато питань, наприклад, Кирило Дороленко і його мати стверджують, що вилучених речей раніше в квартирі ніколи не було, а мене під час обшуку навіть не допустили в приміщення",- розповіла Моськіна. За її словами, під час судового засідання прокуратура і слідство не надали жодних доказів, що свідчать про підготовку теракту. "Суд задовольнив клопотання прокуратури, оскільки її представник заявив, що Кирило Дороленко не має стійких соціальних зв'язків, офіційно не працює, не має дітей, а значить, може вплинути на хід слідства",- зазначила вона. За даними "Коммерсанту", подібну характеристику отримав і Роменський, однак для нього суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, що викликало невдоволення у представника прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «У Дніпропетровську заарештували двох активістів від "Свободи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути