середа, 16 січня 2013 13:42

У центрі Москви розстріляли легенду злочинного світу Діда Хасана

У центрі Москви розстріляли легенду злочинного світу Діда Хасана
Фото: vk.com

У центрі Москви здійснено замах на самого впливового представника кримінального світу на пострадянському просторі, злодія у законі Аслана Усояна на прізвисько Дід Хасан. У мафіозо стріляли серед білого дня на виході з ресторану, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на джерело в силових структурах.

Поки про злочин надходить уривчаста і суперечлива інформація. Навіть не зрозуміло, чи вдалося Усояну вижити.

Постріли пролунали приблизно о 14:30 (12:30 за Києвом) біля будинку № 52 на Кухарській вулиці, на виході з ресторану "Каретний двір".

За іншими відомостями, замах скоєно на Великій Нікітській вулиці біля будинку № 55, де знаходиться кафе "Старий фаетон". Воно є своєрідною штаб-квартирою Діда Хасана.

За деякими даними, пораненого мафіозо відправили у лікарню з дуже важким пораненням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство власника супермаркету 4room замовив дід Хасан

Поки не ясно, чи вів стрілянину снайпер, або в Діда Хасана стріляли з близької відстані. Також не повідомляється, як в той момент діяли його охоронці, з якими Усоян був нерозлучний. Одне з джерел повідомляє, що стрілянина велася з гвинтівки з оптичним прицілом.

Аслан Усоян, зареєстрований офіційно в Петербурзі, вже ставав мішенню московських кілерів. 16 вересня 2010 його підстрелили біля входу в під'їзд будинку на Тверській вулиці.

Разом з Дідом Хасаном був поранений і його охоронець Артур Баграмян. Кілер стріляв з вікна одного з сусідніх будинків. Усояну вдалося вижити, причому спочатку в цілях безпеки був розпущений слух про його загибель.

Усояна прооперували у Боткінській лікарні (куля потрапила у живіт). Кілера, який покидав місце злочину, зняла камера спостереження, проте обличчя його на запису не видно.

Як відомо, Усоян - крупний кримінальний авторитет, відомий "злодій в законі". За деякими даними, з кінця 80-х років контролював злочинні угрупування на півдні Росії.

За даними ЗМІ, основні доходи угруповання А.Усояна були пов'язані з незаконним гральним бізнесом, обігом наркотиків і зброї і видобутком природних ресурсів. В Україні ім'я Усояна пов'язують із замовним убивством власника супермаркета "4 room".

Зараз ви читаєте новину «У центрі Москви розстріляли легенду злочинного світу Діда Хасана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

58

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути