пʼятниця, 19 липня 2013 09:25

Трагедія на Азові: 2-х українців ще не знайшли, а росіяни вважають, що рибалки самі винні в інциденті

Трагедія на Азові: 2-х українців ще не знайшли, а росіяни вважають, що рибалки самі винні в інциденті
Фото: ohrana.ru

Баркас з п'ятьма рибалками, який затонув вчора після зіткнення з російським прикордонним катером, вийшов з пристані у селищі Безіменне. Ввечері 17 липня рибалки з поки що невідомих причин перетнули кордон з Росією, за що їх почали переслідувати прикордонники, пише ТСН.

Українські прикордонники повідомили, що власнику баркаса дали дозвіл вийти в море на 5 км з метою відпочинку, але яким чином судно потрапило у російські територіальні води — незрозуміло.

"Тут повністю порушення безпеки мореплавства, порушення охорони праці. Цей човен було помічено прикордонниками РФ, і прикордонники намагалися цей човен зупинити. Сталося зіткнення", - розповів головний державний інспектор Рибфлотнагляду України Геннадій Карпов.

В результаті одного травмованого вдалося підібрати, тіла двох інших знайшли протягом кількох годин.

"Продовжуються заходи пошукові на місці події. Двох осіб ще не знайдено. Також ініційована зустріч з російською стороною з метою з'ясування всіх обставин інциденту", - повідомив начальник відділу прикордонної служби Донецького прикордонного загону Сергій Данилюк.

Прикордонне управління ФСБ розповсюдило заяву, що нібито українці самі винуваті у цій трагедії.

"Намагаючись відірватися від російських силовиків, судно-порушник здійснило небезпечний маневр - різко змінило курс вбік переслідувачів, порушивши міжнародні правила попередження зіткнення суден у морі... У результаті човен навалився на борт прикордонного катеру і перекинувся".

Зараз ви читаєте новину «Трагедія на Азові: 2-х українців ще не знайшли, а росіяни вважають, що рибалки самі винні в інциденті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

171

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути