пʼятниця, 11 листопада 2016 18:04

Топ найгучніших викрадень людей тижня

Останнім часом почастішали випадки викрадень людей із метою наживи. Жервами стають не лише заможні та відомі, а й прості люди, із родичів яких можна вимагати кілька тисяч гривень.

Gazeta.ua нагадує найгучніші викрадення тижня.

1. 7 листопада в Олевському районі Житомирщини 4 чоловіків викрали 22-річного жителя райцентру. Їх знайшли поліцейські на автодорозі Київ - Ковель. Злочинці намаглися утекти та відстрілювалися від поліцейських. Коли їх зупинили — викрадений із вогнепальним пораненням перебував у багажному відділенні машини. У авто знайшли 5 помпових рушниць і холодну зброю.

 


2. 8 листопада у Києві п'ятеро чоловіків викрали столичного підприємця, директора будівельної компанії та вимагали за нього $500 тис. викупу. Злочин стався біля одного з будинків на вул. Леваневського у Солом'янському районі столиці. Перевдягнувшись у форму працівників Служби безпеки України, зловмисники схопили потерпілого, посадили в авто та вивезли в лісосмугу поблизу Віти-Поштової на Київщині. Там вдягли йому на голову поліетиленовий пакет та вимагали гроші. Правоохоронцям вдалося викрити та затримати викрадачів "по гарячих слідах". Наймолодшому зловмиснику 20 років. Інший член банди - колишній працівник ГРУ Російської Федерації, служив у "гарячих" точках. На час слідства їх взяли під варту без права внесення застави.

 


3. В Ізмаїлі на Одещині за дивних обставин зникла екс-керівник ВАТ "Ізмаїльський рибзавод" Олена Димитрова. Зв'язок з нею обірвався в неділю, 6 листопада. Точний час і обставини зникнення жінки не відомі, оскільки вона проживала одна. Щодня зідзвонювалася зі своєю дочкою, яка живе в Києві. Коли не зателефонувала - донька приїхала до неї, але не застала. Ні друзям, ні сусідам теж нічого не відомо. Розповідають, що Олена позичала великі суми грошей бізнесменам. З двома останнім часом конфліктувала, бо ті не повертали борги. Погрожували фізичною розправою. Рідні підозрюють викрадення.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У студмістечку викрали чоловіка

4. Бізнесмена із Ізраїлю викрали у столиці. Чоловіка запросили на бізнес-зустріч, натомість четверо чоловіків у балаклавах прив'язали його до батареї, забрали золотий перстень, 12 тис. грн, банківську картку та мобільні телефони. Втекли в його машині Reno. Потерпілий зміг звільнитися та покликати допомогу.

5. 52-річну жінку із селища Семенівка на Полтавщині викрали й вимагали викуп. Тримали її в легковому автомобілі в сусідньому районі. Грабіжники - двоє чоловіків і жінка. Представились працівниками обленерго. Зайшли в будинок до жінки і вимагали гроші, забрали два телевізори й газову плиту. Жінку взяли із собою як заручницю. Посадили в білий мікроавтобус і поїхали. 23-річній доньці порадили збирати гроші, щоб викупити матір. Вона зателефонувала до поліції. Під час спецоперації поліцейські визволили заручницю. Злочинці - з міста Глобине на Полтавщині. За пограбування та викрадення людини можуть отримати до 8 років ув'язнення.

 

Спецназівці затримали ватажка банди, яка викрала підприємицю з Одеси Ірину Кисельову. Ним виявився київський адвокат Іван Балабан, за сумісництвом власник скандального кафе "Каратель" у столичному Будинку профспілок.

Зараз ви читаєте новину «Топ найгучніших викрадень людей тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути