неділя, 09 березня 2014 19:03

Натовп донецьких друзів Путіна ледь не розтерзав жінку за прапор України
11

З криками "Росія!" та "Губарев!" близько 2 тис. агресивних прибічників заарештованого Павла Губарева ходою пройшлася по центральній вулиці Донецька. По дорозі ці люди висаджували в повітря петарди, стукали по тролейбусах, що стояли на узбіччі, та автобусах. Агресивна колона відправилася до Свято-Преображенського собору, де повинен був початися мітинг проти військової аресії Росії. Біля собору знаходилися близько 60 патріотів України. Більшість учасників мітингу пішла додому за півгодини до початку акції на прохання організаторів. Рішення відмінити мітинг було прийняте в останню мить - після того, як місце проведення акції заповнили сепаратисти, які перемістилися з площі Леніна. Тих активістів, які залишилися, почав оточувати агресивний натовп.

Ці люди вигукували образи на адресу Віталія Кличка, який обіцяв з'явитися на антивоєнному мітингу, але, враховуючи небезпеку, не приїхав. Вони виривали плакати та жовто-блакитні прапорці з рук опонентів. Били по камерах іноземних журналістів. Кидали в проукраїнських активістів пляшки з водою, яйця, кінський послід. Вигукували нецензурну лайку.

На місці були присутніми близько 50 працівників міліції, проте вони відмовилися розмежувати опонентів, як це було на минулому мітингу за єдину Україну. Одна з активісток - учасниця донецького євромайдану Лариса відмовилася зняти з плечей український прапор. Ця жінка спрямувала на себе агресію через те, що тримала над головою плакат із словами Тараса Шевченка та його портретом. Проукраїнські активісти почали віддалятися групою з 10 чоловік. Лариса при цьому продовжувала тримати над головою плакат. Проросійські активісти переслідували тих, що йдуть, кидаючи в них димові шашки, яйця та петарди.

Двічі на жінку з українським прапором з криками "Смерть бандерівцям" накидалися молодики з георгіївськими стрічечками. Вони намагалися стягнути з шиї жінки український прапор. При цьому били і душили літню жінку. З рук молодиків Ларису відбивали донецькі активісти Євромайдану та двоє рядових працівників міліції, які наважилися супроводжувати тих, що відходили.

Завдяки героїзму цих рядових міліціонерів, жінку вдалося відбити в розлюченого натовпу і відвезти з місця події на міліційній машині. Проукраїнські активісти, які залишилися, знайшли притулок в будівлі оперного театру.

Натовп агресивних губаревців продовжує наразі безчинства в Донецьку. Групи молодиків з георгіївськими стрічками і стрічками кольорів російського прапору відправилися по проїжджій частині вулиці Університетської у бік управління СБУ, перекриваючи рух транспорту.

Там вони зняли український прапор і повісили російський. Так само вони побували біля будівлі облдержадміністрації, де спустили з флагштока український прапор і порвали його. Будівлі, які посилено охороняються, губаревці захоплювати не наважилися.

Серед агресивних молодиків виділяються хлопці, які керують групами. Багато хто знаходиться в нетверезому стані. Ці групи прибувають з міст Донецької області організовано на автобусах. Так само виділяються з агресивного натовпу туристи з Росії, які прибули в Донецьк сьогодні московським поїздом. Залишається відкритим питання хто забезпечує доставку проросійських активістів з регіону.

Зараз ви читаєте новину «Натовп донецьких друзів Путіна ледь не розтерзав жінку за прапор України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути