четвер, 10 липня 2014 12:30

Тікаючи зі Слов'янська, Гіркін відправив своїх людей на смерть: "Не вижив ніхто. М'ясорубка"
13

Фото: Фейсбук

Журналіст і активіст "Армії SOS" Юрій Касьянов розповів про подробиці бою під Слов'янськом, звідки проривалися бойовики Гіркіна.

"П'ятий блок-пост на дорозі Слов'янськ-Краматорськ. Незвично ходити по цій землі, куди я нещодавно прилітав на вертольоті - іншого способу дістатися туди не було. Недалеко від П'ятого загинув генерал Кульчицький, коли збили вертушку ... Тепер на П'ятому тихо; пострілюють лише ночами, але так майже скрізь. На П'ятий блок-пост наступали бойовики, коли проривалися зі Слов'янська. Відволікаючий маневр, як сказав Гіркін. "Незначні втрати", побіжно додав він. Чи знали відправлені на смерть, що їх чекає? .. - не вижив ніхто. Мясорубка. Пекельна жаровня. Тіла поприбирали, але шматки людської плоті розкидані вперемішку з клаптями металу на величезній території. Сморід. Жирні мухи ... ", - пише в Facebook Касьянов.

"У підбитій беемпешці на місці водія-механіка порвані дроти і розірвані труби спеклись з шкірою і волоссям ... Удар був страшної сили - спочатку бойова машина сепаратистів підірвалася на мінному протитанковому загородженні, після чого її розстріляли з гранатометів. Били по бойовиках і артилеристи з Карачун - півметрові воронки, дірки в землі ... Від танка залишилася одна вежа; корпус розірвало вибухом боєкомплекту і відкинуло на добру сотню метрів. Бойова машина десанту вигоріла дотла; алюмінієвий корпус розплавився і розтікся в кюветі, через який екіпаж намагався вивести бронемашину із зони обстрілу. Ще одна БМП, розстріляна з гранатометів, стоїть з відірваною вежею ... Німі пам'ятники людської дурості", - відзначає журналіст.

"На П'ятому ми передали гостинці давнім друзям - гвардійцям 1-го батальйону і бійцям 25-ї аеромобільної бригади, які й зупинили просування бойовиків по дорозі Слов'янськ - Краматорськ. Але основна колона сепаратистів пішла ... Завтра вирушимо по її сліду", - підсумовує активіст.

Зараз ви читаєте новину «Тікаючи зі Слов'янська, Гіркін відправив своїх людей на смерть: "Не вижив ніхто. М'ясорубка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути