вівторок, 01 липня 2014 13:29

Терористи з "ЛНР" не віддають тіло закатованого "просвітянина" Володимира Семистяги
2

Володимир Семистяга у день народження Шевченка

Тіло закатованого в полоні луганчанина Володимира Семистяги не віддають його родині бойовики "ЛНР". Перед смертю доцента Луганського національного університету Семистягу били, вимагаючи майно. Про це Gazeta.ua розповіли друзі загиблого.

Інформація про загибель 64-річного "просвітянина" Володимира Федоровича Семистяги з'явилася сьогодні, 1 липня, вранці. Чоловік був захоплений в полон 23 червня, його тримали в будівлі Луганської ОДА, де базуються представники терористичної "ЛНР". Бойовики кажуть, що полонений помер від серцевого нападу ще 27 червня. Проте цей факт вони приховували декілька днів.

Близькі впевнені, що їм не віддають тіло, щоб приховати сліди тортур.

"Семистяга переніс 2 інфаркти, йому зробили операцію на серці і була потрібна ще одна. Володимир Федорович жив на ліках, приймав їх 4 рази в день. Але його серце зупинилося не просто так, а тому, що не витримало побоїв", - говорять в університеті, де Семистяга був викладачем історії.

Родичі загиблого скаржаться, що не можуть поховати чоловіка. Учора і сьогодні вони намагалися отримати тіло, але в захопленій терористами Луганської ОДА їм відповіли, що про місцезнаходження покійного не мають інформації.

"Ми вже готові їм останні 3 тисячі віддати, щоб викупити тіло, - каже друг загиблого Ярослав (прізвище просить не називати, оскільки знаходиться на окупованій бойовиками території). - "ЛНР-вці" пограбували Володимира, вкрали приватну та державну власність. Примушували його телефонувати дружині, щоб вона віддала майно. Перед смертю його били і примушували переписати квартиру".

Семистягу викрали з університету. Попутно терористи "ЛНР" пограбували Українсько-канадський центр на території університету, де так само розташовувався офіс "Просвіти" - винесли усю оргтехніку і документи. Керував пограбуванням та викраденням людини терорист на ім'я Тарас (прізвисько Варан).

Друзі кажуть, що те що сталося – помста за активність. Загиблий був головою луганської "Просвіти", редактором журналу "Бахмутський шлях" та відомим в Луганьску громадським діячем, який відстоював єдину Україну.

"Таких як він терористи не відпускають - він для них ворог, бо відкривав українські школи, проводив мітинги за Україну, - коментують трагедію в "Просвіті". - "Ці "ополченці" зараз хапають усіх підряд. Але, якщо бізнесменів випускають за викуп, то тих, хто любить Україну - вбивають. Це чергове вбивство за любов до України під час кривавого перемир'я. Ми телефонували голові Верховної Ради самопроголошеної республіки "ЛНР", який є замом Болотова - просили віддати тіло. Але почули грубу лайку зі словами: "Зараз вирішується доля народної республіки".

Володимиру Семистязі погрожували ще коли він проводив 4 травня соціологічне опитування за Україну. Він був організатором цього альтернативного референдуму в Луганській області. Друзі закликали Володимира Федоровича залишити Луганщину, проте він відправив сім'ю на Івано-Франківщину, а сам залишився в рідному місті.

"Остання моя розмова з Володимиром Федоровичем відбулася більше тижня тому. Він говорив, що українців в Луганську "зливають, але треба триматися щоб перемогти". Вічна пам'ять Герою!", - написав в Фейсбуці товариш загиблого Василь Яблонський.

"Семистягна був одним з найкращих людей Луганська, у цьому я можу заприсягтися. Мій викладач історії та людина, до якої я могла просто прийти за порадою, мій майстер.

Світла пам'ять!", - каже Любов Якимчук.

Зараз ви читаєте новину «Терористи з "ЛНР" не віддають тіло закатованого "просвітянина" Володимира Семистяги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути