понеділок, 19 травня 2014 13:20

Спецтема: Війна на Донбасі

Терористи з "ДНР" захопили Донецьку залізницю

Терористи з "ДНР" захопили Донецьку залізницю

Будівля Управління Донецької залізниці, розташована на вулиці Артема, в центрі Донецька зараз контролюється автоматниками з "Донецької народної республіки", яка визнана терористичною організацією.

Співробітники, що знаходяться в захопленому будинку, попереджають: можлива повна зупинка залізничного сполучення в Донецькій області, в тому числі за міжнародними напрямками.

- Близько 8.00 невідомі люди з георгіївськими стрічками заблокували всі входи в Управління Донецької залізниці. Піднялися на другий поверх управління, де знаходиться керівництво Донецької залізниці. Потім приїхали керівники "ДНР" і у нас почалися збори. "ДНР" зажадала транспорт, що знаходиться в гаражах на території управління. Потім будівлю було оточено по периметру сепаратистами і почалися переговори про перехід Донецької залізниці до складу "ДНР". Після того як нарада, яку проходила під дулами автоматів, закінчилася, наш начальник Рогов (начальник Донецької залізниці) оголосив, що дорога більше не підпорядковується Києву і переходить з підпорядкування "Укрзалізниці" у підпорядкування "ДНР". Зараз йде нарада з кадрових питань "нової" дороги. Вже відібрали у начальства всі автомобілі, які належать державі. До сепаратистів потрапили і документи щодо виборчих ділянок, наданих Донецькою залізницею для виборів Президента. Кажуть, що новим начальником буде міністр "ДНР". Це якийсь чоловік з Дебальцевого, як кажуть - звільнений у минулому за корупцію, - розповів Gazeta.ua із захопленої будівлі один з працівників, який боїться називати своє ім'я.

У захопленому приміщенні залишається колектив держслужбовців.

- Ми тут в шоці, не знаємо, чи зможемо вийти живими. З будівлі управління залізниці поки нікого не випускають, - говорить співробітник управління.

На стикових станціях зупинено рух вантажних потягів. Є інформація, що терористи з "ДНР" знаходяться в Донецькому аеропорту.

Як повідомлялося раніше, "ДНР", офіційно визнана терористичною організацією, оголосила про створення свого уряду. У самопроголошеній "Донецькій республіці" міністерство транспорту очолив якийсь Сидельников Олександр Вікторович.

Зараз ви читаєте новину «Терористи з "ДНР" захопили Донецьку залізницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути