вівторок, 13 вересня 2011 08:45

Синові полтавського журналіста в міліції підкинули наркотики?

Синові полтавського журналіста в міліції підкинули наркотики?

Вільний журналіст і головний редактор полтавської газети "Приватна справа", член Національної спілки журналістів, адвокат Анатолій Банний просить прокуратуру Полтавської області розслідувати можливе підкидання наркотиків при затриманні міліцією його 20-річного сина в Полтаві.

За словами Анатолія Банного, 1 вересня близько 15:20 співробітники міліції затримали його сина Богдана, підкинувши останньому наркотики. Банний пов'язує цей інцидент зі своєю професійною діяльністю: "Це розправа через сина зі мною. Я саме веду справу з квартирними шахраями та міліцейськими наркобаронами, яких кришує міліція".

Він зазначає, що міліція порушила проти його сина кримінальну справу за ст. 309, ч. 1 Кримінального Кодексу (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Банний стверджує, що його син ніколи не вживав наркотики і є свідки, що бачили, як міліціонери підкидали пакет з наркотиками його синові.

Результати експертизи, проведеної обласним наркологічним диспансером, як зазначає Банний, також підтверджують, що в сечі в затриманого слідів наркотичних речовин не виявлено.

Міліція поки не коментує інцидент. Триває слідство.

Відзначимо, що в жовтні 2008 року Банний заявляв, що був затриманий і побитий співробітниками міліції біля пам'ятника Леніну в Полтаві, де відбувалася акція членів Всеукраїнської організації "Тризуб" ім. Степана Бандери. Тоді журналіст намагався сфотографувати захід.

Газету правозахисної тематики "Приватна справа" було засновано Банним 1995 року, вона виходила щотижня накладом по 15 тис примірників, але від 2011 року через відсутність фінансування її видання припинено.

Зараз Анатолій Банний друкується в газетах "Полтавська думка", "Інформаційний бюлетень", "Новини Полтавщини", на сайті "Майдан" і має в активі понад 100 журналістських розслідувань з правозахисної тематики.

Зараз ви читаєте новину «Синові полтавського журналіста в міліції підкинули наркотики?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути