пʼятниця, 24 лютого 2012 09:25

Сумська студентка кинула новонароджену дитину на розтерзання собакам

Сумська студентка кинула новонароджену дитину на розтерзання собакам

У Сумах приголомшливий вчинок породіллі сколихнув усе місто - 17-річна дівчина народила маля під гуртожитком у 25-градусний мороз та покинула його напризволяще, повідомляє ТСН.

Тіло немовляти за кілька днів знайшли перехожі поблизу озера. Серед дитячої метушні увагу чоловіків привернули приблудні собаки. Олександр з Володимиром зупинилися й заціпеніли.

"Люди повз проходили, думали, що це звичайна кістка. Виявилось, що це останки дитини", - з жахом розповідає очевидець Олекасндр Тутов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканка Чернівців утопила немовля у ванній, тіло потім закопала у парку

Експерти з'ясували, що у перші хвилини життя дівчинка була цілком здоровою і важила близько 3 кілограмів. За три дні правоохоронці знайшли горе-матір. Нею виявилась 17-річна студентка медичного коледжу, яка живе в гуртожитку, поблизу якого й відбулися пологи. Зі слів дівчини, народила вона миттєво, за якихось 3-5 секунд. Під час відтворення подій дівчина розповіла, що після пологів близько години чекала, доки маля не затихло.

"Коли вона перестала плакати і я вже не могла сидіти, оскільки дуже замерзла, я її тут залишила і пішла", - розповіла затримана породілля.

У медичному коледжі вчинком студентки приголомшені. Але поки тривають психічні та психіатричні експертизи, дівчину з коледжу не відраховуватимуть. Та навіть якщо її дії визнають наслідком післяпологового шоку, директор має сумніви, що вона й далі навчатиметься в їхньому закладі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ганна Пономарьова інфікувала СНІДом трьох немовлят

Дівчина поки не дала чітких пояснень. Але каже, що ретельно приховувала свою вагітність від батьків, які надто турбувалися про те, щоб вона - сільська дівчина - отримала гідну освіту.

"У даній ситуації сукупність багатьох факторів призвела саме до такого рішення - це відсутність довірчих відносин у родині, куди має йти дитина з будь-якою проблемою і плюс стереотипи, що склалися на периферії - страх бути засудженою, осміяною", - каже лікар-психіатр Олена Балинська.

Вона вважає, що порятунком від фатальних кроків молодих породілль могли б бути як гарячі лінії довіри, так і бебі-бокси, в яких можна таємно залишити немовля й отримати такий важливий у післяпологовий період час для роздумів.

Зараз ви читаєте новину «Сумська студентка кинула новонароджену дитину на розтерзання собакам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

103

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути