понеділок, 17 вересня 2012 16:23

Сумська міліція силою забрала у родини двох хворих на коросту дітей

Сумська міліція силою забрала у родини двох хворих на коросту дітей
Лікарі діагностували у дітей запущену форму корости. Фото: fresh.org.ua

З діагнозом "короста" до інфекційного відділення лікарні були доправлені двоє малолітніх дітей. 5-ти річну Тетяну та її трирічного брата Миколу міліціонери силоміць вилучили з родини, яка мешкає в селі Супрунівка Білопільського району Сумської області. Про це пише УНН.

За допомогою до правоохоронців звернувся голова Супрунівської сільради. Чоловік повідомив, що малолітнім дітям, які виховуються в одній з місцевих родин загрожує небезпека. Сама родина здобула недоброї слави на селі. Через горілку втратили все: будинок, господарство, роботу. Поки дорослі пиячили - діти перебували без нагляду. Доходило до того, що або рідна мати в п'яному угарі "забувала" їх на вулиці, або малеча сама тікала з хати в ночі поділі від "веселощів" рідних та їх товаришів по чарці. На позачерговому засіданні сільради селяни вирішили звернутися до міліції з проханням доправити дітей до притулку, а їх батьків позбавити прав їх виховувати.

Брудний посуд, дитячий одяг на підлозі, запах горілки, голі стіни, залякані дитячі очі – таким правоохоронці побачили будинок родини, куди прибули за викликом. Господарі на візит міліціонерів не очікували. За всіх "виправдовувалась" п'ятирічна Тетяна. "А я мамі пити не даю. Вона хвора. В неї нирки болять. Мама тільки курить".

"Ця родина перебуває у нас на обліку, - прокоментував ситуацію старший інспектор групи кримінальної міліції у справах дітей Білопільського райвідділу міліції Інна Біліченко, - батьки неодноразово притягувались до відповідальності за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей". Але, останні для себе висновків так не зробили. Умови проживання дітей не змінились. Тому сьогодні ми їх примусово вилучаємо, направляємо на обстеження до лікарні, а потім буде вирішуватись питання про їх перебування у дитячому притулку".

В Білопільській центральній лікарні дітей оглянули та діагностували у них запущену форму корости. "Невідомо, які б хвороби ще нам довелося лікувати, якби міліція їх не забрала з тих умов", - кажуть лікарі. Попереду в малих тривале лікування. За три дні, що вони були в інфекційному відділенні, батьки жодного разу не навідались до них.

За декілька днів відбудеться судове засідання на якому розглядатиметься питання про позбавлення батьківських прав.

Зараз ви читаєте новину «Сумська міліція силою забрала у родини двох хворих на коросту дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути