вівторок, 09 квітня 2013 01:22

"Суд заборонив, а будівництво триває" — Адвокат скаржиться на свавілля ірпінських забудовників
6

Фото: Фото надане Лаврентієм Кухалейшвілі

Попри заборону будівництва та вирубки дерев у парку "Відпочинку" імені М. Стельмаха, який розташований в Ірпені, там час від часу ведуться будівельні роботи. Зокрема, було зроблено свердловину й прокладено кабелі, що свідчить про серйозні наміри забудовників.

Про це Gazeta.ua повідомив голова правління "Громадського руху захисту зелених зон Київщини", адвокат Лаврентій Кухалейшвілі.

Активіст нагадав, що ухвалою Ірпінського міського суду від 12 квітня 2012 року було накладено арешт на земельні ділянки у парку та заборонено будь-яким фізичним чи юридичним особам, у тому числі власникам земельних ділянок, проводити будівельні роботи та роботи по вирубці зелених насаджень.

Водночас, як стверджує Кухалейшвілі, незважаючи на судову заборону, будівельні роботи все-таки проводились.

"Влітку минулого року на розі вулиць Н.Рибака та Жовтневої була пробурена свердловина. На моє запитання, хто профінансував це буріння, мені відповіли коротко – забудовники!" - зазначив громадський діяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ірпені у будівельників висмикують бензопили заради порятунку Парку відпочинку

Крім того, як розповів адвокат, у жовтні 2012 року забудовники прокопали вздовж парку котлован, проклали кабель для водопостачання і під?єдналися до зазначеної свердловини.

"На наше звернення до прокуратури м. Ірпеня з приводу порушеної ухвали на заборону проводити будь-які роботи належним чином ніхто не відреагував", - уточнив Кухалейшвілі.

За його словами, нещодавно провели чергові роботи щодо законсервованої свердловини: її вже облаштували, поставили люки та прикрили гіллям з дерева, яке впало при проведенні цих робіт.

"Мабуть, робітники думали, що таким чином замаскують свою "діяльність", - обурився захисник зелених зон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нехай тут граються діти!" - В Ірпені ледь не побились захисники парку і чиновники

Він переконаний, що тепер, коли в парку "Відпочинку" ім. Стельмаха з?явилася свердловина, то забудовникам вже нічого не заважає почати там широкомасштабне будівництво.

"Нічого, окрім ухвали про заборону будівництва та судового спору, який триває в Ірпінському міському суді. Нагадаю також, що зібрано вже більше 2000 підписів місцевих мешканців, які висловилися проти цієї забудови", - наголосив Кухалейшвілі.

Адвокат закликав місцевих мешканців прийти 9 квітня о 9:00 у приміщення Ірпінського міського суду, де відбудеться чергове засідання по скасуванню рішення Ірпінської міської ради та визнання недійсними державних актів про право власності на земельні ділянки, які знаходяться у парку "Відпочинку" ім. М. Стельмаха.

"Ми повинні відстояти цей парк для наших дітей, щоб вони бачили живий ліс не на екранах телевізорів, а поряд зі своїми будинками. Щоб мали змогу відпочивати на природі та дихати чистим повітрям", - резюмував Кухалейшвілі.

Зараз ви читаєте новину «"Суд заборонив, а будівництво триває" — Адвокат скаржиться на свавілля ірпінських забудовників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути