вівторок, 24 жовтня 2023 15:13

Суд втретє відмовив Коломойському. Олігарха залишили під вартою
3

Шевченківський районний суд міста Києва залишив Ігоря Коломойського під вартою
Фото: t.me/suspilnenews
Шевченківський районний суд міста Києва залишив Ігоря Коломойського під вартою
Шевченківський районний суд міста Києва залишив Ігоря Коломойського під вартою

Шевченківський районний суд міста Києва розглянув питання про зміну запобіжного заходу олігарху Ігорю Коломойському, якого підозрюють у шахрайстві і заволодінні 9,2 млрд грн ПриватБанку

Його залишили під вартою.

Також суд зобов'язав організувати надання медичної допомоги Коломойському та забезпечити необхідне лікування, повідомили Hromadske.

Адвокати клопотали про зміну запобіжного заходу з перебування під вартою (з альтернативою застави у 3,8 млрд грн) на цілодобовий домашній арешт у будинку Коломойського у селі Микільське-на-Дніпрі у Дніпропетровській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борцям з корупцією виставили бали. Хто найкращий

Адвокати посилалися на погіршення здоровʼя Коломойського.

Олігарх розповів суду, що вже вісім років страждає на панкреатит і діабет, а у СІЗО упродовж місяця не приймав необхідний препарат, який має вживати щотижня.

Через це, мовляв, загострилися хронічні захворювання. Його адвокат заявив, що таке загострення може призвести до "незворотних процесів".

Прокурор Сергій Демʼянчук сказав, що 25 жовтня співробітники приватної медустанови збиратимуть аналізи для обстеження Коломойського, про що просив сам олігарх.

Коломойський також просив про обстеження у Дніпрі, але слідчі відмовилися його перевозити.

Під час судового засідання адвокат Коломойського передав заяви про особисту поруку від Алли Мазур, Дмитра Циганка, Артема Ковальова, Сергія Демченка та ще п'ятьох людей.

Cторона захисту просила розглянути заяви трьох людей: ведучої "1+1" Алли Мазур, народного депутата від "Слуги Народу" Демченка та головного рабина Дніпра Шмуеля Камінецького. Вони виступили у суді, щоб дати характеристику Коломойського. Усі виступи були позитивними.

Коломойський заявив, що обвинувачення називає його громадянином Ізраїлю та Кіпру, але він вважає себе громадянином України зокрема.

25 вересня Київський апеляційний суд не задовольнив апеляцію на арешт олігарха.

А 6 жовтня Київський апеляційний суд не задовольнив скарги адвокатів Коломойського щодо скасування застави у 3,9 млрд грн.

7 вересня Національне антикорупційну бюро оголосило підозру Коломойському у заволодінні 9,2 млрд грн ПриватБанку.

За даними слідства, у січні-березні 2015 року кінцевий бенефіціар банку розробив план заволодіння коштами. Щоб у подальшому профінансувати підконтрольну офшорну компанію і збільшити власну частки у статутному капіталі банку. Крім Коломойського, підозри у справі оголосили ще п'ятьом особам.

2 вересня Коломойському повідомили про підозру у шахрайстві і відмивання майна, одержаного злочинним шляхом. Того ж дня суд обрав олігарху запобіжний захід у вигляді триманні під вартою на два місяці з альтернативою застави.

Зараз ви читаєте новину «Суд втретє відмовив Коломойському. Олігарха залишили під вартою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути