четвер, 12 грудня 2013 16:26

Суд відклав розгляд справ дев'яти затриманих активістів Євромайдану

Суд відклав розгляд справ дев'яти затриманих активістів Євромайдану
Фото: radiosvoboda.org

У четвер, 12 грудня, Шевченківський районний суд Києва відклав розгляд справ дев'яти активістів Євромайдану, яких підозрюють в організації заворушень у ніч на 11 грудня під час розгону акції протесту. Про це повідомив народний депутат ("УДАР") Валерій Пацкан.

Розгляду справ проти Миколи Органійчука, Андрія Бабуха, В'ячеслава Копельца, Андрія Рошкова, Андрія Вітра, Олександра Дремлюги, Олександра Сачка, Андрія Магеровського та активіста Яціва відкладено на невизначений термін без будь-яких пояснень.

За словами народного депутата, всі дев'ять хлопців, яких звинувачують у скоєнні адміністративних правопорушень, забезпечені адвокатами.

Як стало відомо в самому суді, адмінматеріали по всіх дев'яти затриманих були повернуті на дооформлення в Шевченківське райуправління міліції.

Крім того, жодному з затриманих не був наданий адвокат ще до складання протоколу про адміністративне правопорушення, не був відданий другий примірник цього протоколу, а також не заповнена графа "свідки".

Як повідомлялося, в середу, 11 грудня, близько 1:00 ночі озброєні бійці спецпідрозділу "Беркут" і внутрішніх військ розпочали "зачистку" наметового містечка на Майдані Незалежності в Києві.

У соцмережах з'явилася інформація про декілька десятків затриманих учасників мирного Майдану. Один із заарештованих написав у соціальній мережі про звірства спецназу і побиття затриманих в автозаку.

У МВС спростовують факти побиття і кажуть про десять постраждалих міліціонерів. Пізніше підтвердилося, що у райвідділ після складання адміністративних протоколів за ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство, що карається штрафом або громадськими роботами) спочатку привезли 10 затриманих. В даний час вісім затриманих вже звільнені.

Зараз ви читаєте новину «Суд відклав розгляд справ дев'яти затриманих активістів Євромайдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути