понеділок, 27 лютого 2012 13:05

Столичну міліцію закликали не покривати майора МНС, який розстріляв бізнесмена

Столичну міліцію закликали не покривати майора МНС, який розстріляв бізнесмена

Активісти громадянського руху "Відкрите коло" дали столичним правоохоронцям тижневий термін (до 5 березня) для завершення розслідування і порушення кримінальної справи, аби покарати чиновника МНС - майора Олександра Гарасим'юка, який "за допомогою корочки і підкупу" нібито намагається спотворити факти про спробу вбивства ним підприємця Василя Лисенка.

Про це Gazeta.ua повідомила прес-служба правозахисної громадської організації "Відкрите коло".

"У Києві чиновник МНС майор Олександр Гарасим'юк при свідках серед білого дня розстріляв громадянина Василя Лисенка. За чистої випадковості Лисенку вдалося вижити. Однак він ледь не став інвалідом, отримавши важкі поранення", - розповіли в організації.

Як повідомляється, замість порушення кримінальної справи проти Гaрасим'юка, розжалування його і звільнення з МНС, правоохоронці нібито намагаються все переграти і звинуватити самого потерпілого Лисенка у "хуліганстві" і "провокаційних діях".

"Силовики з подачі Гaрасим'юка намагаються всіляко "зам'яти" справу, призупинити і взагалі її закрити "через недостатність доказів" або "через відсутність складу злочину", - заявив голова "Відкритого кола" Микола Єременко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичних силовиків закликали довести, що вони не "кришують" гральний бізнес

Він наголосив, що активісти руху дали правоохоронцям тижневий термін (до 5 березня) для завершення розслідування і порушення кримінальної справи, щоб покарати чиновника МНС.

"Ми звернулися до президента Януковича, прем'єра Азарова, спікера Верховної Ради Литвина, міністра МВС Захарченка, голови СБУ Калініна, голови ГПУ Пшонки з вимогою негайно відреагувати на кричуще беззаконня на рівні столичних РВВС і районних прокуратур, які викриті у пособництві правопорушникам і хабарництві", - зазначив Єременко.

За його словами, якщо протягом тижня ситуація ніяк не вирішиться, "Відкрите коло" ініціює масову акцію протесту "проти свавілля чиновників і правоохоронців-корупціонерів".

 

Зараз ви читаєте новину «Столичну міліцію закликали не покривати майора МНС, який розстріляв бізнесмена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути