понеділок, 10 червня 2013 16:37

Столична міліція розшукує китайця, який обкрадав банкомати

Столична міліція розшукує китайця, який обкрадав банкомати
Фото: МВС

Міліція Києва розшукує громадянина Китаю, який разом зі спільником обкрадав банківські рахунки громадян через скімінговий пристрій, встановлений ними у банкоматі.

Як повідомили "Київ. Коментарям" у столичному МВС, одного з злочинців вже затримано.

Порушником закону виявився 43-річний громадянин Китайської Народної Республіки. Кіберзлочинець був затриманий на місці злочину, в момент зняття скімінгового пристрою з банкомата.

Під час огляду місця події виявлено дві накладні пластикові панелі з електронним обладнанням, у іноземця-скімера вилучено пристрій для зчитування інформації з платіжних карток та мініатюрну відеокамеру.

Досудовим розслідуванням з'ясовано, що громадянин Китаю вчинив дане кримінальне правопорушення з метою проведення незаконних дій з платіжними картками та доступу до банківських рахунків. Затриманому обрано міру запобіжного заходу – арешт. Також встановлено, що кіберзлочинець діяв спільно з другим учасником. Наразі міліція розшукує спільника.

Скімінговий пристрій (це електронний пристрій що прикріплюється до отвору для введення картки в банкомат для зчитування персональної інформації з магнітної стрічки банківської картки клієнта. Також здійснюється відеофіксація введення ПІН-коду. Після чого злочинці мають доступ до карткових рахунків громадян.)

Зараз ви читаєте новину «Столична міліція розшукує китайця, який обкрадав банкомати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути