вівторок, 24 вересня 2013 10:00

Стихія на Львівщині: буревій викорчовував дерева, зривав дахи і залишив людей без світла

23 вересня з 17.20 до 18.20 внаслідок проходження атмосферного фронту (сильний дощ та пориви вітру більш 25 м/с) на території Самбора та Самбірського району пошкоджено дахи 51 будівлі, травмовано двох осіб та знеструмлено вісім населених пунктів, включно з райцентром.

Як вказано у повідомленні головного управління ДСНС у Львівській області, потерпілим надали медичну допомогу та відпустили додому, а подачу електрики відновлено до шести сіл. Частково без світла поки залишаються Самбір та прилегле до нього село Бісковичі.

Стихія пошкодила дахи 17 багатоквартирних будинків, дев'яти будівель бюджетної сфери і семи – приватного бізнесу. Вибито скло в будівлях військової частини та ПТУ. Крім того, повалено дві опори ЛЕП, у 20-ти місцях виникли обриви на лініях. Повалено 77 дерев і пошкоджено 4 автомобілі.

Автор: Фото: mns.gov.ua
 

 

Автор: Фото: mns.gov.ua
 

 

Автор: Фото: mns.gov.ua
 

Рятувальні підрозділі працювали всю ніч. Відтак розрізали 59 дерев і забезпечили проїзд вулицями Самбора, розчищено територію школи № 10, територію професійно-технічного училища - школи-інтернату та частково територію ринку від повалених дерев; з-під повалених дерев вивільнено 3 легкові автомобілі.

Проведено засідання міської комісії ТЕБ та НС, на якому сплановано заходи щодо ліквідації наслідків стихії.

Голова Львівської облдержадміністрації прийняв рішення про надання Самбірській міській раді допомоги будівельними матеріалами за рахунок регіонального резерву матеріально-технічних ресурсів (вранці 24 вересня у м. Самбір планується доставка 600 листів шиферу).

 

Зараз ви читаєте новину «Стихія на Львівщині: буревій викорчовував дерева, зривав дахи і залишив людей без світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути