вівторок, 07 лютого 2012 16:18

Стан постраждалих шахтарів настільки важкий, що виникли труднощі при транспортуванні
6

Фото: Фото Тетяни Заровної

Щонайменше шестеро з дев'яти постраждалих знаходяться зараз у вкрай важкому стані і ще троє у тяжкому стані. Так охарактеризував стан постраждалих під час вибуху на шахті "Північна" у м. Дзержинську Еміль Фісталь, керівник опікового центру Інституту невідкладної і відновної хірургії АМН України.

Як ми вже повідомляли, вчора в Дзержинську (Донецької області) стався вибух метано-повітряної суміші під час проведення буро-вибухових робіт на початку третьої зміни. Майстер підривник загинув, а дев'ять його товаришів доставлені в опіковий центр у Донецьк.

Стан шахтарів настільки важкий, що виникли труднощі в доставці пацієнтів, розповіли в лікарні. Були задіяні реанімобілі, транспорт гірничо-рятувальних бригад та санавіація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На шахті Донбасу сталася аварія: 1 гірник помер, ще 9 потрапили в лікарню

Вік потерпілих - від 21 до 49 років. Як повідомив голова первинної профспілкової організації шахти "Північна" Віталій Воробйов, наймолодший гірник, захоплений вибухом газоповітряної суміші на шахті і доставлений в опіковий центр, працював учнем забійника. Також в результаті вибуху постраждали і доставлені в Донецьк гірничий майстер 1972 р.н., начальник ділянки 1962 р.н., майстер-підривник 1973 р.н., два гірників очисного вибою 1968 і 1969 р.н. і три забійника 1971, 1973, 1980 р.н.

"У них обпалені від 60 до 90 відсотків поверхні шкіри. Ускладнює ситуацію поєднання термічних опіків з баротравмами (результат впливу вибухової хвилі - ред.). У постраждалих так само опіки дихальних шляхів, отруєння продуктами горіння (чадним газом, та іншими), струси мозку. У деяких є супутні захворювання: гепатит, серце. Вони всі в свідомості, але це ні про що не говорить. Прогноз сумнівний, - зазначив Еміль Фісталь, відомий фахівець з лікування ран, опіків та пластичної хірургії.

Сьогодні в Донецькому опіковому центрі планується провести операції двом постраждалим.

"На жаль, ми маємо вже дуже великий досвід з лікування таких пацієнтів. Зробили бронхоскопію і готуємо людей до операцій. Видалимо згорілі тканини і закриємо штучною шкірою постраждалі ділянки", - повідомив фахівець.

Зараз ви читаєте новину «Стан постраждалих шахтарів настільки важкий, що виникли труднощі при транспортуванні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути