середа, 18 листопада 2015 11:41

Стало відомо, хто займався координацією і фінансуванням "тітушок"

Стало відомо, хто займався координацією і фінансуванням "тітушок"
Фото: goloskarpat.info

Під час Майдану взимку 2013-2014 років злочинна діяльність "тітушок" була організована колишнім очільником МВС Віталієм Захарченком за вказівкою екс-президента Віктора Януковича.

Про це повідомив начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, передає Gazeta.ua.

"За результатами розслідування, нами чітко встановлено, що протиправна діяльність "тітушок" не була спонтанною - це діяльність, чітко скоординована представниками колишньої влади. Встановлено, що координація зводилася безпосередньо на колишньому міністру внутрішніх справ Захарченку і людях із його оточення, які займалися координацією, підбором і фінансуванням "тітушок" і їх організаторів. Це все робилося за вказівкою колишнього президента", - розповів Горбатюк.

Він зазначив, що люди екс-міністра Захарченка підбирали "тітушок" у регіонах. Потім їм видавали міліцейські спецзасоби, які використовувалися проти майданівців.

"По мірі того, як збільшувалося протистояння під час Майдану, використання "тітушок" дійсно стало більшим з точки зору залучення їх до вчинення злочинів щодо протестувальників. Спочатку їхня діяльність була прихованою - це викрадення активістів, побиття мітингувальників. А вже у лютому безпосередньо із представниками правоохоронних органів "тітушки", діючи скоординовано, вчиняли злочини і побиття мітингувальників", - зазначив слідчий.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, хто займався координацією і фінансуванням "тітушок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути