субота, 14 червня 2014 10:56

Стали відомі подробиці трагічної загибелі українських десантників

Стали відомі подробиці трагічної загибелі українських десантників

На борту збитого під Луганськом Іл-76 знаходилися 40 українських військовослужбовців і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули, повідомляє сайт Генеральної прокуратури України.

Прокуратура Південного регіону за даним фактом почала досудове розслідування по статті КК "терористичний акт, що призвів до загибелі людей і заподіяння значної майнової шкоди", зазначено в повідомленні.

Трагедія сталася близько 1:00 ночі в суботу. При заході на посадку в аеропорту Луганська пострілом із зенітного ракетного комплексу був збитий військово-транспортний літак Збройних сил України Іл-76, повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Анатолій Гриценко написав на своїй сторінці у Фейсбуці про загиблих і приналежність їх до двох різних бригад: "Вночі при заході на посадку в аеропорт Луганськ терористи двома ракетами з ПЗРК на висоті близько 700 метрів підбили важкий військово-транспортний літак Іл-76 українських Збройних сил. Загинули 49 військовослужбовців: 9 членів екіпажу з Мелітопольської авіаційної транспортної бригади та 40 десантників з 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади".

У свою чергу керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук допускає, що Іл-76 могли обстріляти з переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК) "Ігла".

"За оперативними даними групи "Інформаційний опір", на позиції терористів поблизу Луганського аеропорту, з якої імовірно був поціленийІл-76 сил АТО, знайдено три пускові труби 9П39-1 від ПЗРК 9К38 "Ігла". Два ПЗРК "Ігла" використані, один - технічно несправний (ракета 9М39 залишилася в трубі)", - написав Тимчук на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Також на місці засідки терористів знайдені порожні банки з-під консервів, випущених ЗАТ "Орелпродукт", м.Мценск (Росія)", - стверджує Тимчук.

Раніше прес-служба Міністерства оборони України повідомляла, що бойовики в ніч на суботу підбили військово-транспортний літак Повітряних сил ЗС України Іл-76 при заході на посадку на аеродром в Луганську.

"В ніч з 13 на 14 червня при заході на посадку в аеропорту Луганськ терористами цинічно і підступно пострілами із зенітної установки і великокаліберного кулемета поцілили у військово-транспортний літак Повітряних Сил Збройних Сил України Іл-76, який здійснював перевезення особового складу з метою ротації. На борту літака знаходилися військовослужбовці, техніка, спорядження і продовольство", - наголошується в повідомленні.

У повідомленні Міноборони немає інформації про загиблих.

Про 49 загиблих повідомляв, посилаючись на попередні дані, керівник групи інформування про антитерористичну операцію Владислав Селезньов.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі подробиці трагічної загибелі українських десантників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути