субота, 09 лютого 2013 12:59

США та Канаду накрило снігом: півмільйона людей залишилися без світла
11

Північний схід США і канадську провінцію Онтаріо накрила снігова буря
Фото: Фото: Reuters
Нью-Йорк відрізаний від решти світу, скасовано 4000 авіарейсів
У п'яти штатах США оголошено надзвичайний стан
У Штатах понад півмільйона людей залишилися без енергопостачання
"Зараз на дорогах є тільки замети і жодного автомобіля, крім патрульних машин"

Північний схід США і канадську провінцію Онтаріо накрила снігова буря. У Штатах понад півмільйона людей залишилися без енергопостачання. У Канаді стихія забрала життя щонайменше чотирьох людей, повідомляється про одну смертельну ДТП і в Нью-Йорку. У п'яти штатах США оголошено надзвичайний стан, а Нью-Йорк хоча і не паралізований бурею, але відрізаний від решти світу. Негода стала причиною скасування понад 4000 авіарейсів.

Першим про введення надзвичайного стану повідомила влада Коннектикуту. Потім Род-Айленд, Массачусетс, штати Нью-Йорк і Нью-Гемпшир. У Массачусетсі також введена повна заборона на поїздки в автотранспорті. Втім, мешканців, що спостерігають за вікном таку сніжну бурю, вмовляти не доводиться. Як повідомляють місцеві ЗМІ, "зараз на дорогах штатів є тільки замети і жодного автомобіля, крім патрульних машин".

Негода також стала причиною скасування понад 4000 авіарейсів, запланованих на найближчі кілька днів. У повітряних гаванях найбільших мегаполісів північно-східного узбережжя - Нью-Йорку та Бостоні - скасовано понад 2,3 тисячі рейсів.

Мер Нью-Йорка Майкл Блумберг заявив, що через змішання атмосферних фронтів, що йдуть з одного боку з Арктики, а з іншого - з Атлантики, напрямок снігового шторму залишається менш передбачуваним, буря може зависнути над мегаполісом, а може піти на північ, передає РИА "Новости".

З початком снігопаду стали надходити численні повідомлення про дорожньо-транспортні пригоди. Найбільша аварія сталася в штаті Мен, де зіткнулися 19 автомобілів. Про жертви і постраждалих не повідомляється.

У Нью-Йорку буквально на всіх перехрестях, навіть у спальних районах, чергують поліцейські. Вони в разі необхідності допомагають автомобілістам, які застрягли в снігу.

"Дорожня техніка не встигає розчищати дороги, їх тут же замітає", - говорить офіцер поліції, що чергує в одному з кварталів Бронкса.

Наростає масштаб відключень енергопостачання. За повідомленням Huffington Post, вже понад півмільйона жителів США залишилися без енергопостачання через снігопад.

"Більшість відключень - майже 192 тис, зафіксовано в штаті Массачусетс. Також без світла залишилися мешканці в штатах Род-Айленд, Коннектикут, Мен, Нью-Гемпшир, Нью-Йорк і Нью-Джерсі", - повідомили представники електромережних компаній.

Про терміни відновлення електропостачання поки невідомо.

Зараз ви читаєте новину «США та Канаду накрило снігом: півмільйона людей залишилися без світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути